Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jauno apbalvojumu «Par pašaizliedzību» varēs saņemt ikviens drosmīgais

Iekšlietu ministrija (IeM) šodien Latvijas Ugunsdzēsības muzejam nodeva pirmo jaunās apbalvojuma zīmes «Par pašaizliedzību» eksemplāru, informēja IeM preses pārstāve Sintija Virse.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) teica, ka līdz šim izteikt pateicību un cieņas apliecinājumu par pašaizliedzīgu rīcību ekstremālos apstākļos varēja tikai iekšlietu dienestos strādājošajiem, tāpēc pieņemts lēmums izveidot apbalvojumu, kuru varēs pasniegt visiem, kas to pelnījuši.

Apbalvojumu «Par pašaizliedzību» varēs piešķirt, ja persona būs novērsusi noziedzīgu nodarījumu, pasargājot kāda cilvēka veselību vai dzīvību, kā arī, ja profesionāli un īsā laikā tiks atklāts noziedzīgs nodarījums, tādējādi veicinot iespējami ātrāku kriminālvajāšanas sākšanu un sekmējot turpmāku noziedzīgu nodarījumu novēršanu. Apbalvojuma zīmi varēs piešķirt arī, ja pašaizliedzīgi tiks novērsta valsts robežas neaizskaramība, glābta dzīvība vai īpašums.

Apbalvojuma zīmi varēs piešķirt Latvijas iedzīvotājiem, IeM sistēmas amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, darbiniekiem un ierēdņiem, kā arī ārvalstu pilsoņiem un pavalstniekiem. Kandidātus apbalvošanai ar apbalvojuma zīmi varēs ieteikt iekšlietu ministrs, ministrijas valsts sekretārs un tā vietnieki, kā arī IeM padotības iestāžu vadītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas