Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jauno gadu ārpus Latvijas šogad izvēlas sagaidīt vairāk nekā pērn

Šogad sagaidīt Jauno gadu ārpus Latvijas dosies vairāk iedzīvotāju nekā pērn, savukārt Ziemassvētku ceļojumi ir mazāk izpirkti nekā 2009.gadā, atzina aptaujātie tūrisma jomas uzņēmumi.

Tūrisma pakalpojumu sniedzēja "Latvia Tours" izpilddirektore Ieva Keiša aģentūrai BNS teica, ka šogad Ziemassvētku brīvdienās cilvēki ceļo mazāk nekā pērn šajā laikā. "Tūristu aktivitāte šogad uz Ziemassvētkiem ir mazāka, kas daļēji skaidrojams ar to, ka Ēģiptē, Šarmelšeihā, haizivju uzbrukumu cilvēkiem dēļ uz laiku tika slēgtas pludmales. Tāpat iemesls ir tāds, ka šā gada nogales brīvdienas ir īsas - tikai trīs dienas," sacīja Keiša.

Viņa informēja, ka vēl divas nedēļas pirms Ziemassvētkiem bija diezgan daudz brīvu vietu lidojumiem uz siltajām zemēm.

Saskaņā ar "Latvia Tours" izpilddirektores sacīto nekādas izmaiņas populārāko ceļojumu galamērķos šogad nav novērots, joprojām tā ir Turcija un Ēģipte. "Popularitāte pieaugusi īsajiem ceļojumiem uz Eiropas valstīm, kā arī vilcienu pārvadājumiem pa Eiropu, kas agrāk nebija tik pieprasīts ceļojumu veids," paskaidroja Keiša.

Viņa atzina, ka savukārt uz Jaungada svinību laiku cilvēku vēlme ceļot ir pieaugusi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Redzams, ka šie ceļojumi ir plānoti jau ilgāku laiku iepriekš, jo daudzi tūristi izvēlējušies eksotiskus galamērķus - Indija, Brazīlija, Filipīnu salas, Taizeme.

Tūrisma aģentūras "Kolumbs" mārketinga vadītāja Laura Liepiņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka decembra beigas vienmēr ir bijis viens no pieprasītākajiem laikiem ceļošanai.

"Pērn vēl bija jūtama krīzes ietekme un liela daļa svētkus svinēja tepat Latvijā, taču šogad pieprasījums ir būtiski pieaudzis. Šogad Ziemassvētkus vairums izvēlas pavadīt mājās kopā ar ģimeni, savukārt ceļojumi Jaungada brīvdienu periodā ir ļoti pieprasīti," klāstīja Liepiņa.

Viņa informēja, ka latviešiem vienmēr bijis raksturīgi rezervācijas veikt pēdējā brīdī. "Un tad diemžēl jāviļas - vietu skaits lidojumos un viesnīcās sarūk strauji, jo tūristi no citām valstīm ceļojumus iegādājušies jau savlaicīgi. Tomēr šogad parādījusies pozitīva tendence - interese par Jaungada ceļojumiem bija vērojama jau septembrī, oktobrī," teica Liepiņa.

Populārākie galamērķi palikuši tie paši, kas iepriekš, - silto zemju kūrorti Ēģiptē un Kanāriju salās. Jaungada svētkos, tāpat kā jebkurās citās brīvdienās, pieprasīti ir arī īsie ceļojumi uz Eiropas galvaspilsētām. Tos izvēlas galvenokārt klienti, kas nevar paņemt atvaļinājumu, bet vēlas uz pāris dienām izrauties un nosvinēt svētkus citā vidē, pavēstīja Liepiņa.

"Piemēram, ceļojumi uz Romu un Prāgu tika izpārdoti pāris dienu laikā. Aktuāli ir arī autobusu ceļojumi uz Skandināviju, jo īpaši Lapzemi. Tie, kas vēlas klusu, mierīgu atpūtu, pirmssvētku periodā dodas uz Latvijas vai Igaunijas SPA viesnīcām, kur arī var sagaidīt Jauno gadu," norādīja "Kolumbs" mārketinga vadītāja.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka šogad pirmajā pusgadā Latvijas iedzīvotāji 1,394 miljonus reižu šķērsoja valsts robežu. Līdzīgi kā iepriekšējos apsekojumos, arī šoreiz visbiežāk Latvijas ceļotāji apmeklējuši kaimiņvalstis - Lietuvu (28%), Krieviju (19%), Igauniju (11%) un Vāciju (8%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas