Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jaunos Latvenergo tarifus tiesā apstrīdējušas sešas pašvaldības

Administratīvajā apgabaltiesā patlaban saņemti sešu pašvaldību - Skrīveru, Mārupes, Ogres, Baldones, Ķekavas un Ķeguma novada domes - pieteikumi par jaunajiem Latvenergo tarifiem, kam jāstājas spēkā 1.aprīlī,  informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Trubiņa.

Kopumā kopā tiesā ir reģistrēti 14 pieteikumi par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumu.

L.Trubiņa atzīmēja, ka tiesa vēl nav izlēmusi, vai pašvaldību pieteikumus pieņemt un ierosināt administratīvās lietas.

Viņa informēja, ka saņemts arī SIA Sātiņi-S pieteikums par jaunajiem Latvenergo tarifiem, taču arī par tā pieņemšanu un lietas ierosināšanu vēl nav izlemts.

Jau ziņots, ka apgabaltiesa 14.martā ierosināja administratīvo lietu pēc divu privātpersonu - Kaspara Ozoliņa un Alda Pauliņa - pieteikuma par SPRK lēmuma atcelšanu par Latvenergo tarifiem, kam jāstājas spēkā šā gada 1.aprīlī. Regulatoram atvēlēts laiks līdz aprīļa vidum paskaidrojumu sniegšanai par pieteikumu.

Tāpat Administratīvā apgabaltiesa pieņēmusi izskatīšanai deputātes Ritas Strodes (PLL) pieteikumu. Viņa savā pieteikumā lūgusi arī piemērot pagaidu noregulējumu un aizliegt attiecībā uz viņu piemērot šā gada 27.janvārī laikrakstā Latvijas Vēstnesis publicētos Latvenergo elektroenerģijas tirdzniecības diferencētos tarifus saistītajiem lietotājiem. Šo deputātes lūgumu apgabaltiesa skatīs 14.aprīlī.

Administratīvajā apgabaltiesā tika saņemti pieci pieteikumi par regulatora lēmuma atcelšanu, ar kuru jaunie Latvenergo tarifi apstiprināti.

Kā pēdējā pieteikumu tiesā iesniegusi privātpersona Ilmārs Poikāns jeb Neo. Administratīvā apgabaltiesa pirmdien pieņēma izskatīšanai I.Poikāna pieteikumu un ierosināja administratīvo lietu par SPRK padomes lēmumu par Latvenergo tarifiem, ziņo BNS .

Kā ziņots, no šā gada 1.aprīļa stāsies spēkā jauna Latvenergo elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas kārtība. Latvenergo elektroenerģijas tarifus izvērtēja regulators un atzina, ka nav pamata tos noraidīt.

Saskaņā ar jaunajiem tarifiem vairāk būs jāmaksā mājsaimniecībām, kas tērē vairāk. Tarifs būs atkarīgs no patēriņa apjoma gada garumā, un uzskaiti sāks no 1.aprīļa. Par pirmajām 1200 kilovatstundām būs jāmaksā pašreizējais tarifs - 8,25 santīmi par kilovatstundu. Kad šis patēriņa apjoms tiks pārsniegts, tarifs būs 10,74 santīmi par kilovatstundu.

Pēc Latvenergo aprēķiniem, apmēram 30% mājsaimniecību ikmēneša maksa par elektrību gada griezumā pieaugs vidēji par latu, 16% mājsaimniecību ikmēneša maksa pieaugs vidēji par 4,36 latiem, bet 6% - par vairāk nekā desmit latiem. Puse mājsaimniecību neizjutīs tarifu izmaiņas.

Juridiskajām personām, kam nav pienākums pirkt elektrību brīvajā tirgū, no 1.aprīļa tiks piemērota tirgus cena, bet līdzšinējā viena tarifu plāna vietā varēs izvēlēties no trīs.

Pēc Latvenergo sniegtās informācijas, vidēji no 1.aprīļa tarifs mainīsies par 21%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas