Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunsleinis atklāj LPS kongresu: cilvēki noilgojušies pēc kā gaiša

Piektdien atklājot Pārgaujas novadā notiekošo Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongresu, LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis sacīja, ka cilvēki ir noilgojušies pēc kaut kā gaiša un šī kongresa uzdevums ir parādīt ceļu, kā šo valsti uzlikt atkal uz sliedēm.

Šim vēlējumam pievienojās arī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS), kurš teica, ka ir svarīgi, lai šīs sliedes mēs būvētu paši. G.Daudze arī atzina, ka pašvaldības ir viens no konstruktīvākajiem Saeimas sadarbības partneriem.

Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents teica, ka kongress notiek šajā novadā, lai parādītu, ka arī mazā lauku pašvaldība pēc reformas var labi dzīvot un attīstīties.

Rakstiskus apsveikumus kongresam atsūtījis Valsts prezidents Valdis Zatlers un premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Kongresā piedalās 147 delegāti un 23 viesi, visai plaši pārstāvētas lielās politiskās partijas.

Pasākumā piedalās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas pārstāvji – tās priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš (TP), komisijas deputāti Staņislavs Škesters (ZZS) un Pēteris Hanka (ZZS), no ministriem – labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), nesen amatā ieceltā reģionālo lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS), kultūras ministrs Ints Dālderis, veselības ministrs Didzis Gavars. Tāpat piedalās bijušais reģionālo lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), G.Daudze, ir daži Rīgas domes deputāti, tai skaitā Pilsoniskās savienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis, arodbiedrību līderis Pēteris Krīgers. Savukārt LPP/LC pārstāvis Ainārs Šlesers ieradies kā Rīgas vicemērs, jo Nils Ušakovs piektdien ir aizņemts, tiekoties ar Čehijas prezidentu Vāclavu Klausu.

D.Staķe, kura dienu iepriekš bijusi Rojas novadā, kongresā atzina, ka tur process esot aizgājis pārāk tālu, tāpēc viņa aicinot pašvaldību vadītājus atcerēties, ka iedzīvotāji gaida vienlīdzīgu attieksmi kā pret centra, tā pret nomaļu iedzīvotājiem, kas ir galvenā problēma. Ministres prioritātes būs skolēnu autobusu iegāde, ES fondu apguve un vienas pieturas aģentūru pilotprojektu īstenošana vairākās pašvaldībās.

U.Augulis savukārt uzsvēra, ka prioritāte ir profesionāls sociālais darbs, kad nepietiek ar pabalstu izsniegšanu, bet ir jāveic arī psiholoģiskais darbs ar cilvēkiem un īpaši ar ģimenēm, kurās ir mazi bērni. 

Latvijā ir 109 novadu pašvaldības un deviņas lielās pilsētas.

(papildināta no 6.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas