Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jaunups: Saskaņas centru vajadzēja iesaistīt valdībā

Apvienību Saskaņas centrs (SC) pēc 10.Saeimas vēlēšanām bija nepieciešams iesaistīt Valda Dombrovska valdībā, savukārt lēmums _Visu Latvijai! _atstāt ārpus koalīcijas bijis pareizs, intervijā žurnālam _Playboy _atzina politiķis Edgars Jaunups (Vienotība).


Politiķis norāda, ka, jau ejot uz pašvaldību vēlēšanām, runājis par nepieciešamību veidot sadarbību ar SC, bet pēc Saeimas vēlēšanām apvienība bija jāiesaista valdībā: “Šim bija jābūt simboliska izlīguma brīdim. Signāls šajā virzienā būtu četru apvienību koalīcijas izveidošana. Protams, sadarbībā ar Saskaņu ir riski. Ir pamatotas bažas un ļoti daudz jautājumu. Viens no tiem: kāpēc ir problēmas atzīt Latvijas okupācijas faktu? Nilam Ušakovam prasīju, vai viņš spēj iedomāties, ka, piemēram, Izraēlā uz varu varētu pretendēt partija, kura uz jautājumu, vai bija holokausts, atbildētu: nu, kaut kas jau tur bija, bet tas lai paliek vēsturniekiem.”


Jaunups uzsver, ka līdzatbildīgi valdības izveidošanā bez SC ir paši šīs apvienības politiķi: “Acīmredzot attīstības problēma Urbanovičam un visai organizācijai diemžēl ir. Un arī kara noziedznieka Kononova jautājums - saukt lietas īstajos vārdos vai dēvēt viņu par varoni? Šīs ir tās dzeltenās un sarkanās gaismas, kas ieslēdzas, un galarezultātā Saskaņa valdībā nav. Bet nevajag koncentrēties uz pašreizējiem Saskaņas līderiem, jo ne viens, ne otrs, piedodiet, nav nekādas milzu vēsturiskas figūras. Savu līderu vājuma dēļ Saskaņa šobrīd ir opozīcijā.”


Viņš atklāj, ka diskusijas par sadarbības iespēju ar SC Vienotībā turpinās: “Daži no mums uzskata, ka, strādājot kopā, Saskaņa spēs atzīt pašsaprotamas lietas, citi - ka šo pašsaprotamo lietu atzīšana ir priekšnoteikums strādāšanai kopā.”


Savukārt Vienotības sastāvā esošās Sabiedrība citai politikai veto pret Visu Latvijai! iesaistīšanu valdībā Jaunups vērtē pozitīvi: “Procedūra iznāca haotiska, bet būtībā lēmums bija pareizs. Ja valdībā var iztikt bez jebkāda veida radikāļiem, it īpaši uz nacionālo aspektu orientētajiem radikāļiem, tad labāk to darīt. Mēs nezinām, kā VL!jaunie deputāti rīkosies vienā vai otrā sarežģītā situācijā. Otrs aspekts, kāpēc man liekas pareizi neiesaistīt VL!, ir tas, ka nacionālais jautājums nav apdraudēts.”
.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas