Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunzeme cer, ka attiecībā uz KP locekļu atbrīvošanu uzvarēs profesionālisms

Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme cer, ka jautājumā par KP locekļu skaita samazināšanu, par ko jāizšķiras valdībai, uzvarēs veselais saprāts un profesionālisms. Jau vēstīts, ka lēmums par divu padomes locekļu atbrīvošanu saskaņā ar valdības un Saeimas iepriekš lemto ir jāpieņem līdz 1.martam, taču tas nobremzējies, jo abi padomes locekļi, kurus varētu atbrīvot no darba, ir saistīti ar TB/LNNK. Kopumā KP ir četri padomes locekļi un priekšsēdētāja.

"Likumdevējs ir lēmis, jautājums ir par izpildījumu, ja likumdevējs domas maina, tas ir citādāk," ceturtdien intervijā Latvijas Radio teica I.Jaunzeme. Viņa norādīja, ka visi cilvēki ir izvērtēti un ir sniegts profesionālo spēju novērtējums. Viņai esot arī savs viedoklis, taču, tā kā būs jāstrādā ar diviem no palikušajiem, tāpēc viņa to nevēlējās atklāt.

I.Jaunzeme arī pauda cerību, ka KP darba kvalitāte pēc 1.marta nepasliktināsies.

Viņa arī atzina, ka līdz šim nekāda politiskā ietekme nav izjusta, neviens nav arī paudis savus politiskos uzskatus, darbs noritējis ekonomiski un juridiski.

Kā vēstīts, valdība, otrdien lemjot par divu KP locekļu atbrīvošanu no amata, lēmumu vēl nepieņēma. Pret ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) valdībā virzīto lēmumprojektu, kas paredzēja dot atbalstu lēmumam atbrīvot no KP locekļu amatiem divas ar tēvzemiešiem saistītas personas – Normundu Pēterkopu un Raimondu Jonīti - , iebilda TB/LNNK pārstāvis satiksmes ministrs Kaspars Gerhards. Ņemot vērā koalīcijas līgumā noteikto, K.Gerhards aicināja valdību jautājumu par divu KP locekļu atbrīvošanu atlikt uz nedēļu un atkārtoti izskatīt koalīcijas padomē nākampirmdien.

Laikraksts Diena iepriekš vēstīja par neoficiālo informāciju, kas liecina, ka TB/LNNK nedēļas laikā varētu mēģināt panākt kompromisu ar JL vismaz par R.Jonīša palikšanu KP. Viņa vietā amatu kopā ar N.Pēterkopu tad nāktos atstāt citam KP loceklim Dzintaram Strikam. Speciāli izveidotās darba grupas vērtējums gan R.Jonītim, gan Dz.Strikam bijis gandrīz vienāds. Dz.Strika pilnvaras KP beidzas šogad oktobrī.

Ne Dz.Striks, ne vēl viena padomes locekle Dace Rungēvica ar varas partijām nav tieši saistīti un KP strādā ilgāk nekā N.Pēterkops un R.Jonītis.

Nauda KP budžetā no 1.marta paredzēta tikai divu locekļu algošanai. Pēc EM aprēķiniem, 2010.gadā ietaupījums valsts budžetā, samazinot KP locekļu skaitu, būtu 32 760 latu, kā arī vēl samazinātos saimnieciskie izdevumi par 1666 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas