Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jaunzeme-Grende: es neiešu politikā

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāja Žanete Jaunzeme-Grende, lai gan pēdējās dienās uzkrītoši bieži intervēta dažādos medijos, šodien intervijā _Neatkarīgajā _paziņojusi, ka neies politikā.

Viņai bijuši vairāki piedāvājumi, it sevišķi pirms diviem gadiem – gan veidot jaunu partiju, gan iesaistīties esošajās. Taču viņa nonākusi pie secinājuma, ka sabiedriskās organizācijas ir tās, kurās notiek pārmaiņas. Tāpēc arī palikusi LTRK. Viņa uzskata, ka ir svarīgi, lai sabiedrība būtu pārstāvēta ar daudzām sabiedriskām organizācijām.

Vaicāta par jaunizveidoto uzņēmēju kustību Par labu Latviju!, viņa teic, ka, pirms spriest par to, gribot redzēt kustības mērķus un stratēģiju, «jo manifests ir labi uzrakstīts, bet vairāk arī viņiem šobrīd nekā nav».

Ž.Jaunzeme-Grende stāsta, ka katru pirmdienu LTRK pie viņas nāk cilvēki un sūdzas par valsts iepirkumu, stāsta, ka «tas mums ir apnicis». Uzņēmēji viņai sūdzas par konkrētiem konkursiem un stāsta, ka nevar uzvarēt konkursā, jo viņi maksājot legālas algas.

«Viņi rāda, kas ir uzvarējis konkursā un kādas ir viņu vidējās algas. Visus šos gadījumus mēs esam savākuši un strādājam ar Finanšu ministrijas izveidoto ēnu ekonomikas apkarošanas darba grupu, kur mēs šos gadījumus un tendences rādām,» stāsta Ž.Jaunzeme-Grende.

Viņa intervijā arī norāda, ka organizācija neko nenosodot, bet meklējot veidus, kā pavērst lietas uz labo pusi.

Patlaban viņa strādājot pie publisko iepirkumu likuma, lai to izveidotu tādu, kas atbilstu godīgas konkurences kritērijiem.

Jau ziņots, ka nesen Ž.Jaunzeme-Grende nāca klajā ar paziņojumu, ka izdevīgu lēmumu pieņemšanai uzņēmējiem jādod kukuļi deputātiem, ko pēc tam gan noliedza, sakot, ka tie bijuši kāda uzņēmēja vārdi. Vēlāk Saeimas komisijā viņa teica, ka uzņēmēji anonīmās aptaujās sūdzas par to, ka viņiem prasa «otkatu 10%».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas