Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jautājumu par prezidenta tiesībām atliek

Saeima šogad, visticamāk, neveiks grozījumus Satversmē, lai iekļautu tajā Valsts prezidenta Valda Zatlera rosinātās izmaiņas par prezidenta tiesībām atlaist Saeimu. Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) un Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece (TP) Dienai teica — lai iekļautu Satversmes grozījumus darba kārtībā, ir jāpanāk partiju vienošanās, kam nepieciešama diskusija. Taču šobrīd ekonomiskās krīzes apstākļos ir citas prioritātes, un izmaiņas pamatlikumā nav šā brīža aktualitāte.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkevičs piekrīt, ka par izmaiņām pamatlikumā ir nepieciešama diskusija, kuras gaitā nonākt līdz vienotam viedoklim. Taču Valsts prezidenta kanceleja nav atteikusies no šīs prezidenta iniciatīvas, kas tika iesniegta Saeimā reizē ar aicinājumu dot tautai tiesības rosināt Saeimas pirmstermiņa vēlēšanas. Šie Satversmes grozījumi bija iekļauti prezidenta 31.marta ultimātā, un aprīļa sākumā Saeima tos pieņēma.

Jūnija sākumā pirms uzstāšanās Saeimas pavasara sesijas pēdējā sēdē, kas plānota 18.jūnijā, Valsts prezidents V.Zatlers tiksies ar Saeimā pārstāvēto partiju pārstāvjiem. Šajā sarunā prezidents vēlēsies ar tām pārrunāt arī iespējas rast kopsaucēju par Satversmes grozījumiem, kas paplašinātu prezidenta pilnvaras. Taču to nevajadzētu uzskatīt par sarunas galveno jautājumu, sacīja E.Rinkevičs. Tiekoties ar partijām, Valsts prezidents vēlēsies no tām dzirdēt aizvadītā gada vērtējumu un pārrunāt turpmākos uzdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas