Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Jēkabpilī ar klūgām patvaļīgi izrotā Daugavmalu

Nespējot sagaidīt, kamēr pašvaldība sakops teritoriju Daugavas krastā, Jēkabpils vides aktīvists Pēteris Sprukts nolēmis gatavoties pilsētas svētkiem pats uz savu roku. Ne ar vienu nesaskaņojot, upes malā pie tilta viņš uzstādījis no klūgām pītus norobežojumus, kā arī iecerējis šūpoles, smilšu laukumus bērniem un estrādi, kas arī būšot no klūdziņām, kas stiprinātas uz metāla karkasa, vēstī laikraksts Brīvā Daugava.

Pilsētas būvvalde gan ar to nav mierā un liek visu novākt.“Pilsētas dome ir teikusi, ka estrādes krastmalā nebūs, bet es esmu vienojies ar pilsētas domes kultūras darba koordinatori Ilgu Cimbuli, ka būs vismaz neliela estrādīte. Man ir solīts, ka uz tās varēs uzstāties pašdarbnieki. Zvana un man piesakās cilvēki, kas vēlētos iesaistīties pilsētas svētku rīkošanā. Ir iecerēts Daugavmalā izveidot lauku sētu ar mājputniem, kazām un citiem mājlopiem, ko ievietosim klūgu norobežojumos. Citi cilvēki vēlētos izstādīt savākto Otrā pasaules kara munīcijas ekspozīciju,” stāsta P.Sprukts. Viņš uzskata, ka domē neesot iespējams saskaņot šīs lietas. Piemēram, pērn domes priekšsēdētājs esot viņam aizliedzis rīkot talku. “Viņiem laikam nepatīk, ka pilsētā kāds stūrītis tiek sakopts,” piebilst P.Sprukts. Viņš ir pārsteigts un sašutis par to, ka pilsētas būvvaldes vadītājs Raits Sirmovičs solījies atsūtīt uz upmalu buldozeru. “Nu kā tā var? Es taču par to naudu neprasu! Un sētiņas ir pinuši bērni. Tas būtu nepareizi,” bēdājās Daugavas krasta apbūvētājs.R.Sirmovičs apgalvo, ka ir pieteicis P.Spruktam novākt patvaļīgi uzstādītās būves. Ja viņš to neizdarīs, tad par to parūpēsies pašvaldība. “Pat savā zemē neko nevar tā būvēt bez saskaņošanas. Bet tā nav viņa zeme, un mēs tur neko neesam iecerējuši būvēt. Tieši pretēji — tur būs pilsētas svētki, un to, kas tur tagad notiek, var nosaukt par huligānismu. Nekas tāds tur nav paredzēts,” skaidroja pilsētas būvvaldes vadītājs. Šāda patvaļīga darbība esot administratīvi sodāma, un P.Sprukts acīmredzot tiks sodīts. “Viņam nepatīk, ka dome nerīkojas, bet man varbūt arī daudz kas nepatīk. Man varbūt nepatīk P.Sprukta izskats. Varbūt lai viņš pieklājīgi apģērbjas un saliek zobus!” dusmojās R.Sirmovičs.I.Cimbule laikrakstam _Brīvā Daugava_ stāsta, ka P.Spruktam neko nav atļāvusi, jo viņai nav tādu pilnvaru. Abi gan pārrunājuši iespējamo pilsētas svētku norisi, un I.Cimbule teikusi, ka domei ir svētku režisors un ka iedzīvotāju iniciatīvas tiek uzklausītas, taču par būvēm un sīkāk par P.Sprukta iecerēm I.Cimbule ieteikusi viņam vērsties pie domes izpilddirektora. P.Sprukts arī interesējies par svētkiem atvēlēto naudas summu un prasījis grupas Prāta vētra telefona numuru. I.Cimbule pastāstījusi viņam, ka šī grupa Latvijā nekoncertē biežāk kā reizi trijos gados, un pilsētas, kurās uzstāties, tiek ļoti stingri atlasītas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas