Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jelgavā par 100 tūkstošiem latu iegādāsies septiņas apvidus automašīnas

Jelgavas novada dome plāno izsludināt iepirkuma procedūru septiņu apvidus automašīnu iegādei, lai nodrošinātu novada pašvaldības policijas, pagasta pārvalžu un sociālo darbinieku iespējami profesionālāku pienākumu izpildi. Tam tikšot lūgts 110 tūkstošu latu aizņēmums Valsts kasē uz trim gadiem, ziņo portāls _zz.lv_

Automašīnu iegādei pašvaldība plāno uz trim gadiem ņemt aizņēmumu Valsts kasē, kas pašlaik ir izsludināta kā izdevīga pretimnākšana pašvaldībām. Nepieciešamajai aizņēmuma summai 110 000 latu apmērā aizdevuma likmei piedāvāti 1,48 procenti.

“Izklausās jau šerpi - septiņi apvidus auto, kaut patiesībā līdz šim vairākām pagasta pārvaldēm vispār nebija automašīnu. Izveidojot novada pašvaldības policiju kā operatīvu dienestu sabiedriskās kārtības uzturēšanai, mums ir nepieciešams nodrošināt policista nokļūšanu izsaukuma vietā. Mūsu policisti bieži vien strādā komandā ar sociālajiem darbiniekiem, kam apsekošana nereti notiek attālos ciemos,” skaidro novada Domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune.

Lokālu saimniecisku jautājumu kārtošanai pagasta pārvaldēm nevajagot ar žiguli iestigt dubļos. Tāpēc četras automašīnas esot plānotas novada pašvaldības policijas darbam, savukārt pa vienai mašīnai Svētes, Vilces un Jaunsvirlaukas pagastu pārvaldēm.

“Ar to mēs, protams, nedomājam situāciju, ka transports kalpos priekšnieka statusa apliecināšanai, bet gan praktiskam darbam, to izmantojot ikvienam struktūrvienības darbiniekam, kam tas būs nepieciešams operatīvai pienākumu izpildei. Plānojam, ka divas no automašīnām varētu būt trafarētas, ar bākugunīm un operatīvo statusu. Domāju, ka mūsu policisti, sadarbojoties arī ar Valsts policijas Jelgavas iecirkņa iecirkņu inspektoriem, savu reizi varēs izpalīdzēt kopējā lietā, lai iespējami ātrākai nokļūšanai izsaukuma vietā nebūtu atrunu par tehniskām nevarēšanām,” pauž Z.Caune.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas