Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jelgavas dome tiks pie noteiktas krāsas auto

Jelgavas domes īpašās vēlmes dienesta auto nomas konkursa nolikumā nesušas gaidīto rezultātu - tajā pieteikusies tikai viena firma, un par labākajām atzītas tās pašas automašīnas, ar kurām pašvaldības vadība braukusi līdz šim, vēsta Zemgales ziņas. Tas nozīmē, ka Jelgavas mērs Andris Rāviņš arī turpmāk izmantos «rijīgo» Volvo S80, patērējot 16-17 litru degvielas uz 100 kilometriem.

Konkursu par piecu auto nomu uz nākamajiem diviem gadiem Jelgavas dome izsludināja pērn novembrī. Pašvaldība konkursa nolikumā bija iekļāvusi ļoti specifiskas prasības - vienam auto obligāti jābūt gaiši brūnā metāliskā krāsā, ar koka un ādas apdari, tekstila tepiķiem, trim citām - obligāti sarkanām, bet mikroautobusam - tikai pelēkam.

Salīdzinot noteiktos rādītājus ar domes vadības pašlaik lietotajiem auto, bija redzams, ka no iznomātāja tiek gaidītas tās pašas vai vismaz tieši tādas pašas automašīnas.

Kā skaidroja vicemērs Vilis Ļevčenoks, prasības izstrādātas saskaņā ar pašvaldības jau 2001.gadā iedibināto praksi, taču neesot jābažījas, ka tā tiek nepamatoti ierobežota konkurence iepirkuma procedūrā.

«Otrreizējā automašīnu tirgū pieejams neierobežots mazlietotu automašīnu skaits, līdz ar to izvēles iespējas ir gan modeļu, gan krāsu ziņā,» norādīja V.Ļevčenoks.

Šis secinājums gan nav apstiprinājies, jo konkursā pieteicās tikai viens uzņēmums, proti, līdzšinējais auto iznomātājs SIA ALD Automotive.

A.Rāviņš ar dienesta auto brauc ļoti daudz. Pagājušā gada septembrī nobraukti 3700, oktobrī - 3800, novembrī - 3450 kilometri.

Šajā periodā mēra dienesta auto patērējis vidēji 601 litru benzīna mēnesī, tas naudas izteiksmē ir aptuveni 430 latu. Pašvaldība to skaidro ar mēra darba specifiku, kas nereti prasa braukt uz Rīgu pat vairākas reizes dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas