Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Jezdakova pieļauj, ka datu noplūdes dēļ VID var draudēt tiesvedība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ha ha ha
h
Es pieļauju, ka tiesā ir jāceļ prasība pret nejēgām JL par bardaku valsts atalgojuma sistēmā un jāgriežas pie valsts prezidenta par trīs zvaigžņu ordeņa piešķiršanu NEO !!!
Человек
Ч
Фотография Ездаковой выбрана позитивная. Следовательно, она - ставленница Нового времени и всей этой своры:-) Ведь Диена дует в их дуду:-) А статью даже можно не читать:-)
Šuriks
Š
Visā šajā jezgā daži VID darboņi pamanās no atbildības izvairīties. Par informācijas sistēmām tieši atbildīgs bija arī ģenerāldirektora vietnieks Čerņeckis,kura tiešā pakļautībā strādāja Bērtulsone,bet izskatās,ka no atbildības veikli izvairās ,itkā neko nezina par datu noplūdi, klusē. Bet tas jau saprotams,jo atkal veikli iekārtojies sev tīkamā amatā,jo kļuvis par Finanšu policijas priekšnieku,kuru protams neviens nedrīkst aizskart,citādi atradīs kā "sodīt" citādi domājošos. Kāpēc tad nekontrolēja savus padotos un to kā tika nodrošināta datu aizsardzība,par kuru izveidi samaksāti daudzi miljoni valsts naudas.
Ainis
A
Jezdakova arī pieļauj, ka Repše visu zin labāk.
Vuarzazi
V
Politiķi un mēdiji nevērtē pietiekami nopietni šo kiberielaušanos ! Ja var izdrukāt slepenus datus, Tad var arî mainīt datu bāzes saturu.
Antons
A
Pin kods un personas kods ir mazliet atšķirīgas lietas....
bimbam
b
No kura laika EDS atrodami klientu PIN- kodi, paroles utt.!?
bimbam
b
"Bet, ir vēl cita lieta – visi nozagtie personu dati – it sevišķi, ja tur klāt ir dzīvesvietas adrese, personas kods, vārds, uzvārds, banka, kurā atrodas naudas konti – tā ir prece, ko var pārdot. Tā kā nākamreiz, kad kādam no jums pienāks paziņojums par internetā nopirktām mantām, kuras jūs nemaz neesat pirkuši un par samaksu, kas jums par to jāsamaksā, nebrīnieties, jo tas var izrādīties saistīts ar tiem pašiem no EDS nozagtajiem datiem." -------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ----------------- No kura EDS atrodami klientu PIN- kodi!?
Antons
A
Šitās muļķu spēlītes, kad neviens ne par ko neatbild, vienreiz ir jāizbeidz. Nepiecišama masīva prasība tiesā pret EDS izstrādātāju AS "Exigen Services Latvia" – prasot miljonus kompensācijā par nodarīto kaitējumu – kaut vai, ja tāda prasība iedzen AS "Exigen Services Latvia" bankrotā. Jo nākamajiem idiotiem, kas kaut ko tādu mēģinās īstenot, būs mācība. AS "Exigen Services Latvia" ir atbildīgs par to, ka izstrādāja nekvalitatīvu produktu – programmu ar caurumiem – apzināti, neapzināti – tas šobrīd vairs nav svarīgi. Svarīgi, ka tieši tādu programmu viņi izstrādāja. Un šis nav tikai individuāls gadījums, bet tas grauj arī visa Latvijas IT biznesa imidžu. Var pieņemt, ka starptautiskie pasūtītāji pēc šitik idiotiska rezultāta pieckārt pārdomās, vai Latvijas firmām vispār var uzticēt kaut kāda software izstrādi priekš bankām, iestādēm. Tā kā var uzskatīt, ka bezatbildīgā pieeja no AS "Exigen Services Latvia" potenciāli ir radījusi zaudējumus Latvijas IT biznesam un pasliktinājusi tā imidžu kā Latvijā, tā ārpus robežām. Kā informē mēdiji, tad VID nolemts ierosināt disciplinārlietas pret trim ieņēmumu dienesta Informātikas pārvaldes ierēdņiem, tostarp pārvaldes vadītāju Ivetu Bērtulsoni, kā arī sākt dienesta pārbaudes par vēl četru šīs pārvaldes darbinieku rīcību. Disciplinārlietas sāktas pret Bērtulsoni, kā arī viņas vietniekiem Viesturu Šķilu un Juri Stumpu. Manuprāt šis notikums parāda pilnīgu bezatbildību no atbildīgo darbinieku puses. Domāju, ka viņi ir godam pelnījuši atlaišanu no darba. Ir jāapzinās, kur tu strādā un par ko atbildi. Nekāda 'ai, gan jau kaut kā' attieksme nav pieļaujama. Kas attiecas uz datu noplūdi – protams var priecāties par hakeru publiskotajiem algu sarakstiem. Bet, ir vēl cita lieta – visi nozagtie personu dati – it sevišķi, ja tur klāt ir dzīvesvietas adrese, personas kods, vārds, uzvārds, banka, kurā atrodas naudas konti – tā ir prece, ko var pārdot. Tā kā nākamreiz, kad kādam no jums pienāks paziņojums par internetā nopirktām mantām, kuras jūs nemaz neesat pirkuši un par samaksu, kas jums par to jāsamaksā, nebrīnieties, jo tas var izrādīties saistīts ar tiem pašiem no EDS nozagtajiem datiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas