Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

JL apšauba vienlīdzīgu attieksmi "Gaismas pils" būvniecības konkursā

Jaunā laika (JL) deputāti prasa skaidrot kultūras ministrei Helēnai Demakovai (TP), kā izvēlēts būvnieks Latvijas Nacionālās bibliotēkai (LNB). Partija apšauba, vai pret visiem konkursa dalībniekiem aģentūra _Jaunie trīs brāļi _izturējās vienlīdzīgi.

JL aicina Demakovu atbildēt, vai, izvērtējot abu dārgāko būvnieku piedāvājumus, tika lūgta informācija arī Latvijas tiesībsargājošajām institūcijām par apvienībās iesaistīto uzņēmumu saistību ar krimināllietām un kriminālprocesiem, kas ierosināti par koruptīvu darbību veikšanu.

Kā zināms, piegādātāju apvienības Merko Ehitus un Merks neatbilstība LNBbūvdarbu veikšanas sarunu procesa nosacījumiem tika konstatēta, pamatojoties uz Igaunijas ģenerālprokuratūras atbildes vēstuli aģentūrai Jaunie trīs brāļi, kurā apstiprināts, ka Igaunijā ir ierosināta krimināllieta par vairākkārtēju kukuļdošanu, un lietas ietvaros aizdomās turamais ir gan uzņēmums Merko Ehitus, gan tā uzraudzības padomes priekšsēdētājs Tomass Annuss.

Tāpat partija aicina H.Demakovu skaidrot, kādēļ atšķirības projekta izmaksu ziņā starp piegādātāju apvienības A/S „Merko Ehitus” un SIA „Merks” un piegādātāju apvienības „Nacionālā būvkompāniju apvienība” piedāvājumiem ir tik būtiskas un sasniedz 27 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas