Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

JL atkārtoti lūgs neizsludināt grozījumus īpašuma atsavināšanas likumā

Saeima veikusi izmaiņas prezidenta Valda Zatlera otreizējai caurlūkošanai nodotajā Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas grozījumu likumprojektā, paredzot, ka apbūvētā zemesgabala nosacītā cena nedrīkst būt zemāka par to vērtību, kas noteikta 2007.gada 31.decembrī. Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti aicina Valsts prezidentu Valdi Zatleru neizsludināt Saeimā otrreiz caurlūkotos grozījumus, uzskatot, ka tie pieņemti atsevišķu personu interesēs.

„Šis balsojums ir tipisks valsts nozagšanas gadījums un spilgti apliecina, ka budžeta krīzes apstākļos Saeima nevis domā par efektīvu ieņēmumu palielināšanu, bet gan par atsevišķu uzņēmēju finansiālu iegribu apmierināšanu,” norāda JL Saeimas frakcijas deputāts Artis Kampars. Saeimas komisija formāli ievērojusi vienu no Valsts prezidenta norādījumiem, nododot likumu otrreizējai caurlūkošanai, un noteikusi zemāko atsavināšanas robežu tiem zemes gabaliem, kas bijuši iznomāti jau laikā, kad bija iespējama šo zemes gabalu privatizācija, uzskata JL. Partija norāda - atbalstot šādu likuma redakciju, valsts un pašvaldības budžeti var zaudēt vairākus desmitus miljonus latu par apbūvētu zemes gabalu vērtības maiņu procesa gaitā. Šāda veidā Rīgas pašvaldība, iespējams, var neiegūt aptuveni 4,3 miljonus latu par iznomāto zemi Zaķusalā, nepilnus 6 miljonus latu tikai par diviem zemes gabaliem Krasta ielā nr.40 un 44, kā arī vairāk nekā 300 tūkstošus latu par ekspolitiķa Andra Šķēles ģimenei iznomāto zemes gabalu Andrejostā, norāda JL.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas