Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

JL prasa Šleseram skaidrot pasažieru pārvadājumu problēmas

Partijas Jaunais Laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti ir sagatavojuši jautājumus satiksmes ministram Aināram Šleseram (LPP/LC), aicinot ministru skaidrot, kā plānots sakārtot pasažieru pārvadājumus, tostarp arī reģionu skolēnu nokļūšanu izglītības iestādēs.

“Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums nepārprotami nosaka, ka prioritāte ir bērni jeb precīzāk - veidojot maršrutu tīklu ārpus pilsētām, vispirms jānodrošina iespēja skolēniem apmeklēt izglītības iestādes. Taču deputāti ir saņēmuši vairākas sūdzības, ka šī būtiskā likuma norma netiek pildīta. Vienlaikus mēs dzirdam par jaunu iekšzemes aviopārvadājumu līniju atvēršanu, kuru dotēšanai Satiksmes ministrija atvēl vairāk kā 2,5 miljonus latus, “ norāda JL Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Deputāti aicina ministru atbildēt, kā tiek nodrošināta Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā noteiktais, ka veidojot maršrutu tīklu ārpus pilsētām, vispirms tiek nodrošināta iespēja skolēniem apmeklēt izglītības iestādes. Tāpat JL vēlas saņemt satiksmes ministra skaidrojumu, kāds ir iekšzemes aviopārvadājumu finansēšanas modelis, tā ekonomiskais pamatojums un ilgtermiņa attīstības stratēģija.

JL arī norāda, ka arvien vairāk cilvēku izvēlas izmantot sabiedrisko pasažieru pārvadājumus un pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, iespējams, ka tādās transporta nozarēs kā dzelzceļa pasažieru pārvadājumi pasažieru plūsmas pieaugums būs vēl straujāks. Tāpēc JL prasa Šleseram skaidrot, vai ir plānots nodrošināt papildus pasažieru dzelzceļa transporta vienības maršrutos, kuri sastrēgumu stundās ir pārslogoti (piemēram, Ogre – Rīga, Tukums – Rīga).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas