Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

JL satraucas par Latvijas pasta slēptu privatizāciju

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši jautājumus Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC), aicinot premjeru skaidrot Pasta bankas izveides apstākļus, vēsta paziņojums presei.   

JL norāda, ka publiski izskanējusī informācija par Pasta bankas izveides apstākļiem, kā arī konkursu par bankas izveidi, kurā no dalības atteicās divi pretendenti, šādi faktiski par uzvarētāju padarot holdingkompāniju „Mono”, vieš pamatotas bažas par to, kā tiks nodrošināti pasta pakalpojumi Latvijas reģionos un vai Pasta bankas izveide faktiski nav valsts akciju sabiedrības „Latvijas pasts” slēpta privatizācija.

Uzsverot, ka problēmas Latvijas pastā kļūst arī par nopietnu problēmu Latvijas reģionos, JL aicina premjeru skaidrot, kādas darbības tiks veiktas Latvijas pasta darbības stabilizēšanai, kā arī kāds būs valsts vai Latvijas pasta ieguldījums Pasta bankas izveidē un kāda būs valsts daļa šajā bankā.

JL aicina I.Godmani atbildēt, kādi bija konkursa kritēriji par Pasta bankas izveidi, un vai starp tiem bija prasība par iepriekšēju pieredzi banku sektorā un nevainojamu reputāciju. JL vēlas noskaidrot, vai Satiksmes ministrijas rīkotais konkurss uzskatāms par veiksmīgu, ja divi no trim pretendentiem atsauca savu līdzdalību šajā konkursā. JL lūdz premjeru atbildēt, kāda ir konkursa uzvarētāja, holdingkompānijas „Mono”, pieredze banku sektorā un vai „Mono” līdzīpašnieka Mihaila Šuļika aizturēšana par narkotisko vielu glabāšanu neliek pārskatīt valsts sadarbību ar šo uzņēmumu Pasta bankas izveidē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas