Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

JL un TP vienojas jaunu valdību izveidot nedēļas laikā

Tautas partija (TP) un Jaunais laiks (JL) piektdien vakarā pēc divu stundu ilgas tikšanās vienojās kopīgi strādāt jaunā valdībā. TP līderis Mareks Segliņš informēja, ka saņēmis apstiprinājumu arī no Zaļo un zemnieku savienības. Tās ir trīs lielākās labējās partijas, sacīja M.Segliņš, bet mērķis esot izveidot plašu koalīciju, tāpēc visi ir gatavi runāt arī ar citiem politiskajiem spēkiem, izņemot PCTVL. __

JL domes priekšsēdētājs Artis Kampars Latvijas televīzijas 100.pantā pamatoja, ka situācija Latvijā ir būtiski mainījusies un tāpēc JL tagad var strādāt kopā ar esošās varas partijām, kuras līdz šim asi kritizēja. “Ekonomika krīt, tas atsauksies uz katru cilvēku Latvijā, tas būtiski maina situāciju, jo iedzīvotāji vienmēr gaida no politiķiem to, lai viņi atmestu savas ķildas un rīkojas,” sacīja A.Kampars.

“Aizmirst nevar neko, bet nolikt malā ķildas, kas ir bijušas, kopīgi runāt par darbiem un veidot kopīgu valdību mēs varam,” apstiprināja M.Segliņš. Viņš izteica pārliecību, ka “mēs spēsim vienoties”.

“Es lūdzu Godmaņa kungu neņemt to personīgi, negribu teikt par viņu sliktus vārdus, viņš manā dzīvē bija trešais premjers, kura valdība strādāju arī šobrīd, bet būs labāk valstij, ja valdība būs kompaktāka un ar plašāku atbalstu parlamentā,” Latvijas televīzijā pēc Ivara Godmaņa valdības izjukšanas sacīja TP līderis.

JL būtisks jautājums būšot, cik liela ietekme valdībā būs Aināram Šleseram (LPP/LC). Ļoti grūti redzu atrašanos vienā valdībā ar A.Šleseru, pauda JL pārstāvis.

“Šlesera tēls ir dēmonizēts. Šlesers ir viens no enerģiskākajiem ministriem valdībā, kas debatē, kuram ir viedoklis atšķirībā no viena otra cita ministra. Ja ir ministrs, kurš gada laikā runājis vienu vai divas reizes, tad Šleseram ir ko teikt 20 reizes katrā valdības sēdē. Tas tēls [Šlesera] jau pats dzīvo, vienalga ko viņš dara. Tas, ka viņam enerģijas ir pārpārēm, varbūt, tā ir viņa nelaime. Es ar viņu strādāju kopā un nevaru teikt, ka es viņu noraidu,” atbildēja TP līderis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI UN SKATIES VĒL

“Es pateicu - šis ir patiesības brīdis." 

I.Godmanis

Lasiet plašāk Godmanis atkāpjas no amata

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas