Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

JL valdības piedāvātajā novadu kartē saskata nepilnības

Partija Jaunais laiks (JL) uzskata, ka Aigara Kalvīša (TP) vadītās valdības izstrādātajā novadu kartē saskatāmas būtiskas nepilnības, kas liecina par  haotisku, patvaļīgu un nekompetentu novadu reformas īstenošanu, liecina paziņojums presei.

Novadu veidošanai jābūt kompetentam un prognozējamam procesam, rūpīgi izvērtējot katras pašvaldības īpašo situāciju, kultūrvēsturiskos, ekonomiskos, sociālos apstākļus, infrastruktūras attīstību un daudzus citus faktorus, kā arī pašvaldību sadarbības iespējas nākotnē. Pretēji tam pēdējo nedēļu laikā novadu karte būtiski mainīta jau trīs reizes, kas liecina par neprognozējamu un haotisku, ar pašvaldībām nesaskaņotu valdības rīcību, bažas pauž JL.

“Reforma nav un nedrīkst būt pašmērķis, bet gan ekonomiski attīstīties spējīgu novadu izveide, lai nodrošinātu kvalitatīvu pakalpojuma sniegšanu iedzīvotājiem,” uzskata JL valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš.

JL atgādina, ka administratīvi teritoriālās reformas likums un likums par administratīvo teritoriju izveidošanu un apdzīvoto vietu statusa noteikšanu nosaka, ka novadu administratīvās teritorijas izveido un likvidē, kā arī robežas groza Ministru kabinets (MK), pamatojoties uz ieinteresēto pašvaldību lēmumiem, tādēļ pilnīgu neizpratni rada jau izveidoto novadu patvaļīga iekļaušana citā novadā pretēji novadu lēmumiem.

JL aicina Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, izstrādājot jauno novadu karti, un MK, to apstiprinot, balstīties uz loģisku, sociāli un ekonomiski pamatotu analīzi un pašu pašvaldību pieņemtiem lēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas