Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

JL vēlas, lai ministru amatus sadalītu partijas, nevis premjers

Valsts prezidenta Valda Zatlera izvirzītais premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) pirmdien aicināja "Jauno laiku" (JL) strādāt viņa veidotajā valdībā un piedāvāja partijai tieslietu, ekonomikas, izglītības un zinātnes, kā arī sabiedrības integrācijas lietu ministru amatus.

JL minēja vairākus, viņuprāt, būtiskus uzstādījumus. Kā būtiskākais no tiem ir tāds, ka ministru amati būtu jāsadala pašām partijām, nevis premjeram. Turklāt priekšroka tiktu dota tai partijai, kura ir visplašāk pārstāvēta Saeimā. I.Godmanis uzskata, ka viņa izteiktais piedāvājums ir ļoti cienīgs, bet JL valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš izteicās, ka viņiem piedāvātas tās ministrijas, no "kurām citi atteikušies".

JL arī uzsvēra, lai pirms valdības apstiprināšanas tiktu pieņemti grozījumi Kriminālprocesa likumā. Partija arī vēlas, lai notiktu ietekmes pārdale Saeimas komisiju vadībās un Rīgas domē, uz ko I.Godmanis atbildēja, ka "tas nav īsti viņa kompetencē".

JL galīgo lēmumu par strādāšanu I.Godmaņa vadītajā valdībā pieņems līdz otrdienas novakarei, bet līdz tam cer sagaidīt jaunā valdības veidotāja atbildi uz partijas izvirzītajām prasībām.

Frakcijām jāsniedz I.Godmanim atbildes līdz otrdienas pulksten 17.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas