Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jūnija vidū veiktā SKDS aptauja liecina par sešu partiju iespējām iekļūt nākamajā Saeimā

Ja vēlēšanas būtu notikušas jūnijā, 5% barjeru būtu pārvarējušas sešas partijas vai to apvienības: Saskaņas centrs, Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība, Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un Visu Latvijai! veidotajai apvienībai, kā arī Par labu Latviju! un Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā iedzīvotāju aptaujas. Šāds secinājums izdarīts, pieņemot, ka neizlēmušo balsis sadalās tieši proporcionāli jau izlēmušo pilsoņu balsīm.

Jūnija vidū veiktās Latvijas balsstiesīgo iedzīvotāju aptaujas dati liecina, ka līdzīgi kā iepriekš gadījumā, ja vēlēšanas būtu notikušas pirms pāris nedēļām, iedzīvotāji visbiežāk būtu balsojuši par Saskaņas centru, Vienotību un Zaļo un zemnieku savienību. Turklāt mēneša laikā Saskaņas centra un Zaļo un zemnieku savienības popularitāte varētu būt nedaudz pieaugusi, bet Vienotības – samazinājusies.

Gandrīz puse nespēja izvēlēties, par ko balsot - 19.7% apgalvoja, ka nepiedalītos vēlēšanās, bet 23.7% atzina, ka vēl nav izlēmuši. Pieņemot, ka neizlēmušo balsis sadalās tieši proporcionāli jau izlēmušo pilsoņu balsīm, un veicot rezultātu pārrēķinu, atklājas, ka šāda balsu sadalījuma gadījumā 5% barjeru kopumā pārvarētu sešas
partijas vai to apvienības: SC, kas faktiskajās vēlēšanās būtu ieguvis 33.2% balsu, Vienotība – 21.7%, ZZS – 17.7%, TB/LNNK un Visu Latvijai! apvienība – 7.3%, PLL – 6.7% un PCTVL – 6.1%.

Kopumā tika aptaujāti 1022 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā (no tiem 893 LR pilsoņi). Pētījuma statistiskā kļūda kopējiem atbilžu sadalījumiem nepārsniedz +/- 3% robežas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas