Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Juris Cebulis: par nodokļiem ar kuriem aplikt nekustamo īpašumu spekulācijas jāsāk domāt šodien

V-diena valdības veidošanas periodā uzdod jautājumus dažādu jomu ekspertiem par valdības veidošanas procesu un nākamās valdības būtiskākajiem darbiem. Šoreiz jautājam: Kādai būtu jābūt nākošās valdības nodokļu politikai?

Juris Cebulis, ekonomists. Lielos vilcienos pašreizējā nodokļu politika Latvijas ekonomikai nekaitē. Iespējams, nodokļu politikas izmaiņas var palīdzēt samazināt inflāciju, tekošā fonda deficītu, kuru ir izraisījis naudas pieplūdums, nekustamā īpašuma cenu celšanās, hipotekārā kreditēšana un citi faktori. Varbūt ar nodokļu politikas palīdzību mēs varam izsargāties no nepatīkamām sekām, kuras var izraisīt iepriekšminētās parādības.

Tomēr, lai kvalitatīvi veiktu nodokļu izmaiņas, ir nepieciešams laiks, un šīs izmaiņas jāveic pietiekami gudri. Nepārdomāti pazeminot vai palielinot nodokļus, var izraisīt kārtējās blakusparādības. Vairākas partijas savās priekšvēlēšanu programmās minēja, kādā veidā varētu mainīt zemes nodokli un citus nekustamā īpašuma nodokļus, lai nesodītu cilvēkus par pirmā mājokļa iegādi, bet uzliktu lielākus nodokļus tiem, kas pelna naudu ar nekustamiem īpašumiem. Ja to varētu izdarīt, tas nebūtu slikti. Lai kvalitatīvi šādus nodokļus varētu ieviest, par to jau būtu jāsāk domāt tagad, bet nevajadzētu pārsteigties tos ieviešot.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas