Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Juristes prasību pret "Privāto dzīvi" skatīs paplašinātā sastāvā

Augstākās tiesas (AT) Senāts nolēmis juristes Jāņa Nagļa dzīvesbiedres Kristīnes Dupates prasības lietu pret žurnālu_ Privātā Dzīve _par prettiesisku iejaukšanos indivīda personiskajā dzīvē, skatīt paplašinātā Senāta sastāvā. Tas nozīmē, ka izskatot lietu triju senatoru sastāvā, tiesa nav nonākusi pie vienota viedokļa vai arī visi senatori uzskata, ka lieta izskatāma paplašinātā sastāvā, vēsta portāls db.lv.

Nākamās sēdes datums vēl nav nozīmēts, pastāstīja AT pārstāve Baiba Kataja. Pieņemtais Senāta lēmums nav apstrīdams.

Juriste K. Dupate vērsās Rīgas Centra rajona tiesā pret Privāto Dzīvi, prasot novērst prettiesisku iejaukšanos personiskajā dzīvē un piedzīt piecu tūkstošu latu lielu kompensāciju. 2004. gada rudenī juriste slepus tikusi nofotografēta, kad pēc otrā bērniņa piedzimšanas iznākusi pa Dzemdību nama durvīm. Pēc tam fotogrāfijas bez viņas atļaujas publicētas žurnālā un tām pievienoti arī paraksti, piemēram, par somu skaitu, kas sievietei bijušas līdzi.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa K.Dupates prasību daļēji apmierināja un uzlika par pienākumu žurnālam publicēt atvainošanos un samaksāt viņai 700 latu kompensāciju. Spriedumu pārsūdzēja gan K.Dupate, gan žurnāla izdevējs - SIA Žurnāls Santa.

Savukārt 2009.gada sākumā K.Dupate iesniedza kasācijas sūdzību par 2008.gada Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru tiesa noraidīja viņas prasību pret SIA Žurnāls Santa. Apgabaltiesa juristes prasības lietu apelācijas instancē 2008.gada beigās izskatīja atkārtoti, jo 2008.gada 10.septembrī viņai nelabvēlīgo Rīgas apgabaltiesas iepriekš pieņemto spriedumu atcēla Augstākās tiesas Senāts.

Iepriekš K.Dupate norādīja, ka viņas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību šajā gadījumā ir vērtējamas augstāk nekā sabiedrības tiesības zināt, kā viņa izskatījusies konkrētā savas dzīves brīdī. Privātās Dzīves galvenā redaktore Sandija Šķēle savukārt nodēvēja K.Dupates prasību par «muļķīgu», jo viņa esot bijušā Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora Jāņa Nagļa dzīvesbiedre.

K.Dupates prasība ir pirmā šāda veida prasība Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas