Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Jurkāns: Neesam cits citu vēl šāvuši

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
alberts
a
Čelovēčik" neviens no kriviem neprasa "atvainošanos"- ta NAV vajadzīga - vajadzīga OKUPĀCIJAS ATZĪSANA!TEV protams tas nepieleks!
nu nez
n
Ja Latvijā būtu saglabājusies arī pēc kaŗa Ulmaņa diktatūra(kā Franko), ja Latvija tāpat kā Spānija WW2 laikā būtu bijusi neitrāla un tajā neviens neuzdrošinātos brukt iekšā, ja Latvijā tāpat kā Spānijā nebūtu bijuši svešu valstu okupanti un to pēcteči... tad varētu salīdzināt Latviju ar Spāniju. Nav jau latviešiem savā starpā tāda naida, kāds bija Spānijā, jo ja arī karoja pretējās pusēs, tad tomēr zem svešiem karogiem - pat ja arī kāds atceras Stučkas republiku, tad tās rētas jau sen ir pazudušas zem pēdējā kaŗa radītajām. Bet par pārējo - Latvijā vajag lustrāciju - pilnīgi visu pārvērtēt, kas nogājis greizi prihvatizācijā, tāpat kā tas tagad notiek Gruzijā, jo vajag normālu konkurētspējīgu ekonomiku, nevis feodālo iekārtu, kad vesela nozare pieder vieniem cilvēkiem. Un ierēdņnus vajag samazināt cik vien var... vajag cilvēkiem pašiem veidot savus privātuzņēmumus un darboties, nevis zīst valsti.
haralds
h
slikti. tautai būtu liels atspaids!
skolotājs
s
Jurkāns varētu atbildēt - kā atrisinināt to, ka pie ezeriem nevaram tikt, vai nu ceļi vai pats ezers privatizēts, tauvas zona nepastāv, Par elektrību nabagi maksā visvairāk, sertifikātu afēra, citas naudas un valsts izzagšanas gadījumi -vai to var atrisināt nepielietojot vardarbīgas metodes - visticamāk, ka nē. Jautājums paliek - kad un kurš
K-K
K
... Biedri, KAUZALITAATE, totali piekritu visam Jusu teiktam !!! Sodien, Hagas IT prieksa ir jaatbild katram individuali par cilvektiesibu parkapumiem !!! Zel tikai, ka visas tiesas vel visas valstis neatbilst Jusu iedomatam Utopijas modelim, bet pierada atkal un atkal tikai savu interesu UN TAISNIBAS 'izmekletibu'!!! ... Bet, mans koments bija par BIJUSO LAIKU( un to par kuru Ciloveks nezin, negrib zinat, neizprot vai propogande kadu kriminalistu pasaizsardzibai pret taisnu tiesas lemumu, kam janak) kad: 1. - LIKVIDETAJA LATVIJA tiesa, ka tada NEPASTAVEJA, un par latviesiem valdija MEZONIBA UN TUMSIBA iegrimusie AR SAVIEM VARAS ATRIBUTIEM , vai kada vinu nacionalitate ... 2. - un, par to, ka sis vesturiskas aktualitates, NOLIEDZEJI, sodien, atkartoti megina PARRAKSTIT LATVIJAS VESTURI, ta lai apvainotu latviesus, ka to vienmer censas CILOVEKS !!! 3.- (sakara ar AUGSTAKA MERA STULBUMU ) par NKVD vienibu nacionalo sastavu CCCP, ari okupeta Latvija , lai noverte taisniga vestures dokumentu analize, kad tie bus pieejami ... 4.-- bet lai izprastu ta LAIKA upuru ATRIEBIBAS IEMESLUS starp latviesiem, janem vera vinu personigo IZPRATNI un NOVEROJUMUS par notikuso, un kas stav rakstiti acu liecinieku dokumentos. Un luk, tos nevar izmainit pec kada cilveka pasinteresem un patikas, post facto. 5.- Atriebiba pastav no cilveces pasa sakuma, tai nav nekada sakara ar holokaustu, ta ir humana dabiska reakcija KATRAM CILVEKAM pret padarito launumu, it seviski, ja noziegumam nav bijis dots nekads iemesls!!!! 6. - Daudzi 'atriebeji' , latviesu upuru tuvinieki, brivpratigi iestajas vacu armijas dalas atriebibas nolukos, vienalga kur . Moderni pienemto Jusu moralisko nostaju daudzina katra bazilika, bazanica vai sinagoga, bet izejot ara no so liekulu svetvietam jasastopas ar tiem pasiem lidzsedetajiem kuri neseko saviem vardiem un nepilda vinu ticibu darbiem!
carlito
c
Jurkāns gan īpaši neizceļas ar vēstures zināšanām. Pēc Franko nāves varbūt Spānijā arī bija parlamentārās iekārtas problēmas, tā kā bija valdījusi ilgstoša diktatūra, bet ekonomiski Spānija nebūt nebija nabaga. Un izlīgumu starp dažādām pilsoņu kara grupā centās panākt pat Franko, vismaz ar simboliskiem žestiem. Spānija Franko laikā tika ieviesta bezmaksas medicīna un izglītība, kas nebūt nebija bieža parādība tobrīd. Ražošana bija diezgan attīstīta, tā kā bija no kā sākt. Un šāvuši mēs uz viens otru neesam tikai tāpēc, ka tādi laiki, tas tagad nav pieņemts. Tagad pieņemts ir aurot un apvainot visos nāves grēkos, ja tiem bļāvējiem ļautu, sen jau liktu visus citādi domājošos pie sienas, bez tiesas un izmeklēšanas.
carlito
c
Jurkāns gan īpaši neizceļas ar vēstures zināšanām. Pēc Franko nāves varbūt Spānijā arī bija parlamentārās iekārtas problēmas, tā kā bija valdījusi ilgstoša diktatūra, bet ekonomiski Spānija nebūt nebija nabaga. Un izlīgumu starp dažādām pilsoņu kara grupā centās panākt pat Franko, vismaz ar simboliskiem žestiem. Spānija Franko laikā tika ieviesta bezmaksas medicīna un izglītība, kas nebūt nebija bieža parādība tobrīd. Ražošana bija diezgan attīstīta, tā kā bija no kā sākt. Un šāvuši mēs uz viens otru neesam tikai tāpēc, ka tādi laiki, tas tagad nav pieņemts. Tagad pieņemts ir aurot un apvainot visos nāves grēkos, ja tiem bļāvējiem ļautu, sen jau liktu visus citādi domājošos pie sienas, bez tiesas un izmeklēšanas.
@
@
Manuprāt, slikti, ka neesam kāvuši kādu kretīnu. Tieši tāpēc kretīni dejo un ņirdz. Viens politiski motivēts mērķis šo sabiedrību varbūt mainītu uz labo pusi straujāk. Būtu bijāšana.
kauzalitaate
k
biedri K-K, nepastaav nekaadi pamatojumi kas attaisnotu - ne peec likuma, ne moraales - kaut kaadu "atriebiibu" peec kolektiivaas vainas un nacionaalaas paziimes. Tas pirmkaart. Otrkaart, ir augstaakaa meeraa stulbi likt par padomju varu atbildeet Latvijas ebrejiem, kuri taapat cieta no siis padomu varas. Treskaart, versija par holokaustu kaa atriebiibu ir razota Gebelsa kantorii. Un last but not least - tie "atriebeeji" nepaarstaaveeja latviju, bet vaacu SD.
K-K
K
... Cilovek, kuri tad PIRMIE, ja ne NKVD specvienibas un komunistu biedros savervetie ,1940 - 1941 gados, nodeva, kroploja, nosava, 'zverigi noslepkavoja' latviesu patriotus, armijas virsniekus un daudzus no latviesu inteligences - un deporteja nevainigus vecos un zidainus lopu vagonos uz Sibiriju ? Vel dzivo acu liecinieki, Cilovek, un dokumentariski visu var pieradit !!! - Palasi tacu vesturiskos dokumentus, acu liecinieku stastus, Franka Gordona rakstus, vai aiztec uz Okupacijas muzeju un palasi dokumentaciju un to parakstu saimniekus un tad nac aprunaties par sakroploto liku tuvako un radu tiesibam uz PERSONIGU atriebibu ... ... Vai ari tiem specifiskiem latviesiem nebija tiesibas ATRIEBIBAI zem dabiska likuma - tapat ka to VEL to sludina katra upurtauta kas ir piedzivojusi 'isti zverisko' teroru un genocidu ? ... JO, PAZAUDEJOT SAVU SUVERENITI ZEM DIVU NECILVECIGU VARU OKUPACIJAM, 1940 - 1990 gados, tacu nepastaveja vara kas PARSTAVEJA LATVIESU PAMATTAUTAS TIESIBAS - SAVA ZEME IZDZIVOT CIVILIZETA VEIDA!!! ... Kada te runa par latviesu nacionalitates piederigiem ebreju nacionalitates latviesu savejiem vispar var pastavet - nemot vera ari notikumus laika no1937 - 1938 gada, kad, CCCP, no 3000,000 dzivojosiem etniskiem latviesiem 100,000 tika nosauti un vairak deporteti uz Sibiriju, tikai vinu nacionalitaes del. Un to zinaja Latvija! ... 2. - Tatad nedrikst aizmirst, ka 1940-1941 gados pasu latviesu (latviesu vai zidu) pilsonu nodeviba pret saviem pilsoniem un TA LAIKA kriminalas NKVD nacionalais sastavs bija ta KAUZALITATE, kas izsauca konsekvento, bet VELAKO ATRIEBIBu no vinu latviesu upuru puses ???
borcinsh
b
atkal shis - komunistu-zhurkas purns ( mutite ir mazina, bet blaut ka begemotam tomer patik ! )
škele un urbaņu joons
š
un savickis, bet protams
es patiesi neesu šāvis,
e
bet kāds taču šāva.............
Sandra
S
Varētu miera un uzplaukuma vārdā arī izlīgt, bet ar noteikumu, ka laupītāji atdod visu salaupīto atpakaļ valstij un vairs nelien ne tuvu varas sēdakļiem, arī jūs Jurkāna kungs.
Bille
B
Nezinu, cik plašu personu loku Jurkāns domāja ar to "neesam šāvuši". Mums ir gluži nesens šaušanas gadījums Venstpilī, ir nošauts muitas priekšnieks Latgalē, mums ir pazudis advokāts, viens tiesnesis nošauts jau sen, ir viens pieaudzis cilvēks vienkārši izkritis pa balkonu, ir kritiens kāpņu telpā, lapsenes kodiens... Nav tā, ka mums gluži bez nāves klātbūtnes te viss notiktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas