Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Jūrmalnieku tiesāšanos pret apbūvi Bulduru kāpās atliek

Tā ir vēršanās pret Jūrmalas domes (JD) tiesisku patvaļu, nevis Parex bankas prezidentu Valēriju Karginu vai ar viņu cieši saistīto firmu Adlera. Tā pēc trešdien notikušās Administratīvās rajona tiesas sēdes, kurā sākts skatīt Jūrmalas Aizsardzības biedrības (JAB) prasību apturēt būvniecību privātparkā ap V.Kargina villu Jūrmalā, Dienai teica JAB pārstāvis Guntis Grūba. Būvdarbi noris Bulduru kāpu aizsargjoslā starp 2. un 5.līniju.

Tomēr tiesa trešdien lietu neskatīja, nolemjot lietas izskatīšanai pieaicināt firmas Adlera pārstāvi, jo gan būvatļauja, gan rakšanas darbu atļauja, kuras termiņš beidzās trešdien, izdota uz Adlera vārda. Lietas skatīšana turpināsies 14.februārī.

Diena jau rakstīja, ka 2001.gadā Adlera no JD pakļautībā esošās Jūrmalas būvvaldes saņēma būvatļauju daudzfunkcionāla ēku kompleksa Villa Adlera izbūvei. Divus gadus vēlāk JD izstrādāja detaļplānojumu, kurš ļāva 3,7 hektārus plašo teritoriju ap villu apjozt ar 1,8 metrus augstu metāla žogu uz betona pamatiem. Šo ieceri noraidīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, ko JD mēģināja pārsūdzēt Satversmes tiesā (ST), kas arī plānojumu atzina par prettiesisku. «Tad domnieki viens pret vienu ar vecu plānojumu pieņēma formāli jaunu, atkārtojot tos pārkāpumus, uz kuriem norādīja Satversmes tiesa,» saka G.Grūba. JAB apsver iespēju vērsties ST, apstrīdot esošo detaļplānojumu.

Patlaban žogs jau ir pabeigts, tādējādi JAB vērtējumā jūrmalniekiem ir liegta pieeja jūras krastam. Turklāt, žogs posta trauslo dabas pamatnes zemsedzi un priežu saknes, kas žoga izbūves gaitā apzāģētas. Projekta īstenotājs Adlera gan skaidro, ka piekļuvi jūrai nodrošina žogā ierīkotie vārtiņi, kas ir atvērti dienas laikā, bet naktī tiek slēgti. Attīstītājs noliedz, ka nākotnē varētu būt tā, ka vārtiņi ir ciet visu laiku.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas