Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jurševska nav pārliecināta, ka izdosies nesamazināt pensijas

Ļoti ceru, ka ar manu ienākšanu šajā amatā, visiem kopā izdosies noturēt pensijas pašreizējā līmenī, LNT raidījumā 900 sekundes norādīja labklājības ministre Ilona Jurševska, piebilsot, "par ko gan šobrīd var būt 100% pārliecība?"

Labklājības ministre raidījumā akcentēja, ka viņas primārie darbi būs sociālās apdrošināšanas sistēmas budžeta ilgtspējas nodrošināšana, kā arī nodarbinātības un darba tirgus jautājums.

'Ir daži pasākumi, kas efektivitāti nesīs vidējā termiņā, piemēram, pensionēšanās vecuma paaugstināšanu. Plānots, ka pensionēšanās vecums no 62 līdz 65 gadiem varētu palielināties no 2016. gada līdz 2020.gadam.  Katru gadu pa pusgadam pensijas vecums varētu palielināsies," skaidro labklājības ministre.

"Mans lielākais izaicinājums būs noturēt situāciju pašreizējā līmenī - lai no pensijām netiek nogriezts neviens lats un tie pabalsti, kam jau ir dažādi ierobežojumi netiktu ierobežoti vēl vairāk," uzsvēra labklājības ministre.

Primārais jautājums, kādā veidā konsolidēt budžetu neko nenogriežot ir iemaksas no pensiju 2.līmeņa novirzīt uz pirmo. "Paredzēts uz diviem gadiem šos 2% iesaldēt. Tā varētu iegūt 112 miljonus, lai novērstu deficītu. Tādā veidā varētu pasargāt pensijas no samazināšanas. Bet šis ir īstermiņa plāns," skaidro I. Juršveska.

Jurševska arī uzsvēra, ka viens no viņas uzdevumiem būs nosargāt vecāku pabalstus. Patlaban jau ir samazinājumi šajā jomā. "Šobrīd nav plānots samazināt vecāku pabalstus. To arī tik vienkārši nevar izdarīt, jo šeit darbojās tiesiskās paļāvības pricips," akcentēja ministre.

Viņa arī uzsvēra, ka par personiskajām ambīcijām ir pārragri runāt, jo situācija valsts budžetā ir tāda kā ir. "Visiem ir zināms, ka budžets būs jākonsolidē par 300 miljoniem, bet noteikti šī summa būdz daudz lielāka," norāda I. Jurševska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas