Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kā palielināt vēlētāju aktivitāti vēlēšanās?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Nē, manuprāt, problēma ir ne tik daudz tajā, ka mūs stāsta, cik viss ir slikti, bet tajā, ka prakstiski nekad nestāsta kāpēc! Tur arī rodas tā bezcerība, lai gan reāli nemainīgs stāvoklis ir tikai nāve. Piemēram, man diemžēl tik ļoti tuvajā veselības aprūpē parastās runas ir: naudas nav un būs vēl mazāk un vispār jūs visi dzerat, rijat un smēķējat, tāpēc paši esat vainīgi! Un tāda rakstura runas ir arī citās jomās. Lieki teikt, ka par cilvēki, kam ir ko iebilst, vēlēšanām tuvojoties atmet ar roku, jo tik un tā nekas nemainīsies. Taču tai pašā veselības aprūpē vairums rakstu ir impulsīvs sentiments un atsevišķos gadījumos, kā, piemēram, par invazīvo kardioloģiju vai pretvīrusu zālēm, viss apsīkst pēc pirmā raksta. Un jautājums: kāda velna pēc? ir ļoti loģisks....
Roberts Fedosejevs
R
Es Tev piekrītu, bet lieta ir tāda, ka šis temats atsaucas ar to, ko minēju iepriekšējos blogos - ja cilvēkiem nemitīgi kultivē to, ka ir krīze un paliek arvien sliktāk, tad jau nekas netiks darīts. Viss negatīvais pielīp un rada vispārējo noskaņu, bet atkal jāuzsver, ka tās nelielās labās ziņas tiek vienkārši ignorētas.
Ieva
I
Runa bija par to, ka kopš iespējas rīkot pašiem savas vēlēšanas, vēl nekas prātīgs visai dzīvei nav piedāvāts. Turklāt, arī atsevišķās idejas, kas tiek piedāvātas, netiek ieviestas. UN, JA VIENKĀRŠI SĒDĒSIM UN SAPŅOSIM, NEKAS NEMAINĪSIES! Protams, ir draņķīgi, ka vairums mūsu masu mēdītāju (kāda žurnālista mass media latviskojums ) dienas laikā vienkārši visi pēc kārtas izdzied teletaipu lentēs rakstīto papildinot to ar saviem rakstiem, ka būs slikti, taču krīze pati nebeigsies, pie mums jau nu noteikti ne!
Roberts Fedosejevs
R
Saprotu, ka mums tagad ir krīze, bet tā jau kaut kad arī beigsies un ir vērts domāt arī par to, kas būs nākotnē. Piedāvājums par vēlēšanām darba dienās ir attiecināms uz nākotni, teiksim uz 2013. un 2014. gada vēlēšanām, tad jau krīze būs pārvarēta. Domāju, ka nevar atlikt idejas nākotnei tikai tāpēc, ka mums tagad ir izaicinājumi.
5ītis
5
Brīvdienas vajadzēja piedāvāt "treknajos" gados... Tie, kam vēl ir darbs, nospļausies par visām brīvdienām, lai tikai to nepazaudētu. Kam nav darba, tiem no brīvdienām nekāda labuma tāpat nebūs. Gribat zināt, kas tiešām palielinātu jauno un saprātīgo vēlētāju aktivitāti?!? E-balsojums!!!! Lai nobalsot varētu internetā, nemaksājot par e-parakstu. Kā? Piemēram, caur Swedbank internetbanku cilvēks var gana labi identificēties, lai apskatītu VSAA, Lursoft u.c. datus par sevi. Kāpēc nevarētu arī nobalsot? T.i. piekļūt CVK datiem? Cik saprotu, tad kā galvenais traucēklis e-balsošanas ieviešanai ir atrunas, ka i-netā cilvēku nevar identificēt. Ja banka var, tad ar ko valsts ir tizlāka? Ja pati tiešām nevar, nenorakstot miljonus skurstenī, tad uzlikt bankām par pienākumu ;)
Ieva
I
Turklāt, kas par idiotisku priekšlikumu piedāvāt brīvdienas laikā, kad tik daudziem nemaz nav darba, bet citi eksistē bezalgas atvaļinājumā!
Ieva
I
Vabūt sākt vajadzētu ar parūpēšanos par piedāvājumu? Ja būs kas vairāk par muldēšanu un melošanu, aizskries palēkdamies arī bez visām brīvdienām!
Uģis
U
Pārsteidzoši, ka jaunieši arī sapņo par sovjetu laika 99,99 % vēlētāju. Šīs idejas autors tālāk diskretē vēlēšanas.
Tā visas, bērniņi,
T
ir pupu mizas: pietiek, ja dažas dienas pirms vēlēšanām muti paver TP pārstāvis iekš Tieslietu ministra krēsla Mereks Segliņš - aktivitātes līkne kāps kāpdama, jo tauta arī absurdu var paciest tikai līdz zināmam mēram. Tāpēc arī turpmāk no iecerēm par tautas represīvām aktivizēšanas ievirzēm sirsnīgi iesaku jums pāriet pie informatīvām, kas ir 100-kārt iedarbīgākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas