Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kādam mērķim kalpo LTV raidījums Panorāma?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
tomāts
t
Laikam jau problēmas sakne jāskata dziļāk-kas ir LTV vadītājs un LTV pārraugošās institūcijas vadītāji-neinteliģents ne īpaši gudrs subjekts un vienkārši noguris cilvēks.
muša
m
Ko te var ņemties par valodu, it kā nekā svarīgāka nebūtu!
daunitis
d
Visi masu (dez)informācijas līdzekļi ir Krievijas nopirkti. Jebkura paviršākā teksta analīze to noteiktu. Diemžēl, Latvijā nepastāv ,,samizdats''...
Dr.xy
D
To,ka Latvijas Valsti esosie okupanti visi runas latviski,un iegus pilsonibu,situaciju parada vel bistamaku.Iemcoties valodu un sanemot pilsonibu,okupanti NEKLUS par Latvijas Valsts patriotiem ,bet visi bus sanemusi tiesibas piedalities velesanas un ievelet savejos valdiba. Nav jabut parak eruditam,lai saprastu,ka tas nozime Latvijas Valsts boja eju. Vieniga pareiza riciba ir Latvijas valdibai,nekavejoties,pieprasit no visam starptautiskajam institucijam,izpildit likumus par okupacijas seku noversanu.Skaidra teksta:Launuma Imperijai ir savus okpantus jaizvac.
Zinta
Z
Jūs taču laikam zināt, kas vada LTV 1 Ziņu dienestu? To cilvēku var ieraudzīt mokāmies kameras priekšā piektdienu vakaros "100. panta preses klubā". Nav brīnums, ka Panorāmā viena putra, kaut gan maizes tēvu pastellējums jāizbīda cauri.
Vineta Poriņa
V
Paldies par rakstu - ļoti patiesi un precīzi. Latvijas sabiedrībai būtu ārkārtīgi vajadzīgi šāda veida argumentēt raksti medijos, kuros ar dokumentāliem piemēriem no savas un savu bērnu dzīves varētu informēt par izglītību citās Eiropas valstīs, piemēram, Somijā no tāda aspekta, ka bērni necieš, ja mācās valsts valodā, un cik tā jebkurā valstī ir tik pašsaprotama lieta-izglītība valsts valodā. "Panorāmā" tikai nobeigumā S.Veinbergas reportāža par Zviedrijas ārstu, kas nav sapratis zviedriski un tāpēc nav varējis sniegt medicīnisko palīdzību, kā rezultātā pacients miris - ļoti disonēja ar politiskā pasūtījuma sižetu raidījuma sākumā pret izglītību latviešu valodā> īpaši tas disonēja ar mazākumtautību skolnieču atziņu, ka ērtāk būtu mācīties krieviski utt. Tomēr, lai to uztvertu, jānoskatās viss raidījums, bet cik daudz cilvēku noskatījās tikai raidījuma sākumu ar vienu viedokli pret izglītību latviešu valodā? Starp citu, skolotāja, runājot krieviski, nepārliecināja, ka, strādājot "bilingvāli", būtu apguvusi arī latviešu valodu, tādējādi veidojot antireklāmu esošajai bilingvālajai sistēmai.
monitors
m
Latvijā dzimušajiem bērniem jau ir "radnoj jazik" - tā ir latviešu valoda!//// Pareizi. Un pasē tādam Ivanam Ivanovam, kurš dzimis Latvijā, rakstīsim tautību - latvietis. Tas nekas, ka nepilsonis.
Jomajo
J
"не надо учить на чужом языке, но на родном" Latvijā dzimušajiem bērniem jau ir "radnoj jazik" - tā ir latviešu valoda! Nevajag tak viņus mācīt svešas valsts valodā!
monitors
m
Diez kāda tur Somijā situācija ar zviedru skolām? Vai Dr Kālis nevarētu painformēt, vai Somijā netiek domāts par pāriešanu uz izglītību tikai somu valodā? Un vai tur pie viņiem nav arī kaut kāda reģionāla valdodas autonomija sāmiem?
Bezdievis
B
Labs raksts, precīzi pateitks. Piekrītu par 100% arī pēdējai rindkopa par "dārdzību".
Dabasmāte
D
Problēma būtiska - kāpēc latviešu - VALSTS - valoda ir sveša valoda bērnam 1. klasē, starp citu - tikpat sveša tā ir 5., 6. un pārējās klasēs VALSTS skolās, bet ar krievu mācību valodu. Tā teikt, dzīvo mierīgi savā zemē, kamēr izrādās, ka tā nemaz nav krievu zeme, te valsts skolā būs jārunā citā valodā! šoks nabaga bērniņam.
vakars el vē
v
LTV, LNT - informatīvais vējš Austrumu virzienā
Sīmanis
S
Latvijas sabiedrības lielākā nelaime ir t.s. ceturtā vara - prese, mediji. Nav spējīgu žurnālistu. Ir tikai pavirši apmācīti reportieri, kas ar vienu ausi kaut ko saklausa, pa otru ausi izlaiž ārā. Nav spējīgi ne saprast, ne analizēt, kur nu vēl jautājumā iedziļināties. Turklāt bezprincipiāli cilvēki, kas naudas dēļ pārdos savu dvēseli. Skandālu kāre, neskaidru finansētāju atbalsts, mazizglītotība un aprobežotība - tās ir Latvijas masu mediju galvenās īpašības. Trakākais, ka nav vēlēšanās arī mācīties, palūkoties, kā ārvalstu kolēģi strādā. Tad nu šādi ļaudis "apstrādā" jeb apdumo un tracina Latvijas sabiedrības mazāk izglītoto daļu, kas nebūt nav maza. Kas no tā visa iznāk - to labi redzam kauč vai komentāros: viena ņerkstēšana, vaimanāšana, reāli darboties nespēja, lamāšanās un gānīšanās par valdību, ne par sevi. Ja kāds kaut ko izdara, tad lamājas atkal, saskatot tajā tikai slikto. T.s. žurnālisti visiem spēkiem taisa Latvijas ļaudis par muļķiem, paši muļķi būdami.
garausis
g
Tas gudrais profesors pats saprot par ko runā ? Sliktā latviešu valodā žurnālists. Būtu noskaidrojis kurš tas ir, painteresējies un uzzinājis, ka viņš konkrēti māk 4as valodas un ir viens no tiem cittauitieshiem kursh censhas runaat latviski jo ciena sho valsti. Seedi savaa Helsinku universitaatee un nepiiksti.
negribi nebrauc
n
tam utainajam krievam dikti patiik nabadziigajaa Latvija dziivot , tad ko breec par valodu , urkšķi vien savaa urlas meelee , to tev neviens neliedz , žeel beernus , tos taapat pa urlaam izaudzinaas , buus tikai krieva bomži ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas