Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kaimiņš piedāvā Kariņam neņemt valdībā Gobzemu

KPV LV līderis Artuss Kaimiņš apvienības Jaunā Vienotība (JV) politiķim Krišjānim Kariņam kā iespējamajam premjera amata kandidātam piedāvā neņemt iekšlietu ministra amatā KPV LV pārstāvi Aldi Gobzemu, bet vienlaicīgi atteikt ministru krēslus arī visām tām personām no "vecajām varas partijām", kas jau iepriekš ir bijušas valdībā vai augstos valsts amatos.

"Ierosinu Krišjānim Kariņam kā potenciālam šī brīža premjera amata kandidātam izsvītrot no iespējamā Ministru kabineta locekļu saraksta Aldi Gobzemu no partijas KPV LV, bet no vecajām varas partijām - visas tās personas, kas ir jau bijuši ministri vai augstas valsts amatpersonas," teikts Kaimiņa paziņojumā.

Viņš norāda, ka politika ir kompromisu māksla, un "nopietna politiķa pienākums ir pārvarēt personīgās ambīcijas un aizspriedumus valsts interesēs".

Pēc Kaimiņa domām, visiem valdības veidošanā iesaistītajiem politiskajiem spēkiem vienādā mērā ziedojot savas ambīcijas, kas saistītas ar personālijām, valdību būtu iespējams izveidot nekavējoties.

"Es neticu, ka Aldis Gobzems ir saistīts ar Aināru Šleseru vai kādu citu Latvijas oligarhu. Par šādu saistību man nav zināmi nekādi pierādījumi. Tomēr es uzskatu, ka smaga, bet, iespējams, nepieciešama cena ir atteikšanās no enerģiskā un stiprā mūsu partijas biedra Alda Gobzema virzīšanas uz ministra amatu, ja tas ir priekšnosacījums labākai valstij un partijas KPV LV programmas īstenošanai, kas ļaus attīrīt mūsu nākotnes politiku no tiem vecās politikas pārstāvjiem, kuru laiks Latvijas politikā ir beidzies," piebilda Kaimiņš.

Kā ziņots, Kariņš kā iespējamais premjera amata kandidāts iepriekš rīkoja neoficiālas valdības veidošanas sarunas un iekšlietu ministra amatu piedāvāja KPV LV, taču KPV LV šim amatam virzīja Gobzemu, kuru Kariņš nebija ar mieru ņemt savā valdībā reputācijas problēmu dēļ. Tomēr KPV LV atteicās mainīt Gobzema kandidatūru. Tieši šī situācija sarežģīja sarunas par Kariņa valdības veidošanu.

Tagad Kariņa kandidatūra neoficiāli vairs netiek minēta kā vienīgā ticamā premjera amatam. Līdzās tai tiek apsvērtas arī citu JV pārstāvju - Arvila Ašeradena un Edgara Rinkēviča - kandidatūras. Politiķi norāda, ka pašlaik skaidru sarunu iznākumu prognozēt ir grūti, līdz ar to vēl ir pāragri teikt, kurš tieši varētu uzņemties premjera pienākumus.

Četri politiskie spēki - JV, Attīstībai/Par!, Jaunā konservatīvā partija (JKP) un nacionālā apvienība Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK - vienojušies veidot koalīcijas kodolu. Šīm partijām kopumā parlamentā ir 50 balsu, un tiek meklēti risinājumi, lai gūtu pārliecinošāku vairākumu. Kā iespējamais risinājums tiek vērtēta iespēja piesaistīt KPV LV deputātu balsis, kā arī netiekot izslēgta iespēja, ka domstarpību dēļ atsevišķi politiķi varētu atšķelties no šī politiskā spēka.

Tikmēr Gobzems sociālajā tīklā Facebook paudis, ka kāds KPV LV cenšoties šķelt, "cerot, ka partijā būs nodevēji". Gobzems pauž viedokli, ka papildu balsis Kariņa, Rinkēviča vai Ašeradena valdībai cenšoties rast "ar publiskiem meliem, ar nesankcionēti ierakstītām sarunām Saeimas telpās". Politiķis apgalvo, ka viņam par to ir pierādījumi, jo viņš arī esot ticis "ierakstīts draudzīgas sarunas ar JKP spici laikā Saeimas telpās".

Top komentāri

omīte
o
Gudra doma kaimiņam :ja jau Gobzems tiek brāķēts no visiem vecajiem vēžiem, tad la i vispirms arī vecie vēži tūliņ pat izsviež mēslainē savus sašmucējušos esošos un bijušos ministrus: un tie ir : no jaunvecās Vienotības : Vinķeli,Ašeradenu, Kariņu,iRinķeviču,Pabriku , Pūci, Reiru , Jaunpupu, un no NA :pParādniekuGerhardu, RasnačuMelnbārdi,Mūrnieci, kuri valsti posta ja 28 gadus .Cik vēl ilgi viņi ,šie nosauktie, apzags Latvijas cilvēkus,kuri jau , no bezspēcības , tāpat kā ķēdē piesiets suns , ir palikuši nikni , ne jau sava rakstura dēļ, bet gan ļoti sliktās valsts pārvaldes kļūdu dēļ no augšminētajiem ministriem 28 gadu garumā
Miks
M
Pārsteigums, bet jāsaka - patīkams.
Vistrakākā
V
problēma ir "jaunā" vienotība ar savu genderklonu "par".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas