Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kalniete: latviešu leģionāru jautājums Eiropā ir tabu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Malēnietis
M
Nu nevajag visu laiku atgādināt par to ka šāvām žīdus, baltkrievus, ukraiņus, krievus tas nav tas ar ko būtu jālepojas. Nu esam tāda nācija kas jebkuram cenšas bez ziepēm ielīst di...ā esam, labāk paklusēt varbūt cietušie piedos.
spriidiic
s
Taa tautfrontiete noraada uz muusu aplamo riiciibu 16. marta sakaraa. Vin,a tachu buutu lielas lietas Latvijas labaa veikusi , ja ne leg,ionaari.
Ilmārs
I
Ja Krievijā 1917. gadā nebūtu nākuši pie varas boļševiki, tad Latvija nekad nebūtu kļuvusi par neatkarīgu valsti. Tā ir tik slikta karma, ka Latviju mūždien krata drudzis un valsts atrodas uz sabrukuma robežas. Kaut kā ir jātiek no tās karmas vaļā un ar starptautisko un savstarpējo apriešanos te neko nepadarīsi. Laikam jau jāpaiet laikam.
Produkts
P
Krievija varētu būt pasaules glābēja- resursi un iespējas ir, tik vajag politisko gribu. Ne jau vienkāršā krievu tauta nosaka spēles noteikumus, bet gan saujiņa čekistu un ja pasaulē valda princips- dots devējam atdodas, tad Krievija noteikti ar laiku izbaudīs savu darbu augļus.
Человек
Ч
"Čelovekiem un citiem krievu fašistiem ieteiktu noskatīties filmu "Padonju stāsts'" - Что это за "Padonju stāsts"? Не знаю такого слова. "PadonJu". Вы, наверное, имели в виду "PadonKu stāstu".
arī jurists
a
Čelovekiem un citiem krievu fašistiem ieteiktu noskatīties filmu "Padonju stāsts', kur skaidri un nepārprotami redzams, ka krievu okupanti absolūti ne ar ko neatšķīrās no vācu okupantiem. Vienīgais- vācieši bija civilizētāki, kas gan netraucēja viņiem izdarīt noziegumus, , krievi bezgali prasti vaņkas. Runāju ar vecvecākiem, krievu zaldāti izvarojuši visas sievietes, kas vien nebija paslēpušās.
upe
u
par pašu amerikāņu tiesāšnu - arī - papēti - kā tad tur ir - smieklīgi tie sodi salīdzinājumā ar nospīdzinātiem un nogalinātiem cilvēkiem -
upe
u
kāds tu tomēr esi demagogs un kāpēc ? - rodas jautājums . Un ko tu pekšņi tos amerikāņus aizstāvi. Atombumbas amerikāņi uzmeta uz 2 pilsētām, kurās pat nebija armijas bāzes - tikai un vienīgi civiliedzīvotāji un Japāna karā jau bija sakauta. Jau 1942.g,. kaujā pie Midvejas amerikāņi sakāva Japānu un kopš tā brīža soli pa solim padzina jāpāņus no iekarotajām teritorijām. Atombumas meta uz Hirosimu un Nagasaki tāpēc, ka tās vajadzēja izmēgināt un tāpēc , ka Japāna attiecās kapitulēt, nevis kaut vismazākā mērā vēl apdraudēja amerikāņus. Un bedz nožēlojami aizstāvēt noziedzniekus - viņi bija tādi paši kara noziedznieki pret japāņu civiliedzīvotajiem, kā nacisti pret saviem upuriem. Tā nu tas ir neatkarīgi no tā kādu demagogijas ūdenīti Tu man te negribēsi atkal paliet. par bin ladenu - nu atkal - nu ko izliecies par vājāk spriestspējīgu kā esi ? Ja žīdi varēja Brazīlijas džungļos atrast nacisma noziedzniekus, tad kurā brīdī tu esi iedomājies, ka ir problēma atrast bin ladenu ? Ticu , ka tāds nemaz nav - ir tikai mīts argumentam, lai karotu pret islamu ! Tālāk - kurā brīdī afgāņiem būtu jāpieņem pietiekami sūdīgā amerikāņu demokrātija ? Ja es būtu afgāniete - es cīnītos ar ieročiem rokās pret šitiem "brīvības " nesējiem. Katrai tautai pašai ir jāizlemj kā viņi dzīvos. Kāpēc rietumnieki iedomājušies ka baigi aplaimo citas pasaules tautas un ka vispār to ir spējīgi darīt ? Belgrada - jā - eiropieši nenovērsa masu slaktiņus, jo bija izdevīgi - bija izdevīgi saņemt naudu no ieroču tirgotajiem - tā pati Kola vadītā KDS to darīja, tikai viens piemērs. Nu un ko amerikāņi - nu tik bombardēs - un atkal civiliedzīvotāju upuri, sagrautas mājas, tilti , rūpnīcas uzņēmumi. Serbus tiesā , bet šitos slepkavniekus netiesā. Nu es saku - amerikāņi demokrātiski un taisnīgi pret citām tautām ir tikai tik ilgi un tādā mērā, kamēŗ tas ir viņu pašu interesēs. Nu pierādi ar faktiem , ka man nav taisnība un nesludini tukšas frāzes.
Openheimers
O
Sakars ar demokrātiju vistiešākais. Starp citu, noziegušos amerikāņus gan agrāk Vjetnamā, gan tagad Irākā tiesā paši amerikāņi, un tiesāti ir daži no simttūkstošiem. Tā ka neizdodas pataisīt amerikāņus par nezvēriem, nu neizdodas un viss. Toties teroristus "miera baloži" neredz kā šķiru. Narkotiku tirdzniecība pašā Amerikā nesamazinās, narkomafija dzīvo tik labi kā nekad, valstij pārāk dārgi uzturēt cietumus, bet te kāds grib, lai svešinieki 8 gados savestu kārtībā Afganistānu, ko paši afgāņi 20 gados pēc PSRS aiziešanas nav saveduši kārtībā. Par to viegli atrodamo bin Ladenu - neatceros ciktiek solīts par viņa uzrādīšanu, bet summa ir rēķināma miljonos. Varbūt kāds viszinis komentētājs var uzrādīt bin Ladena atrašanās vietu un labi nopelnīt, ja jau atšķirībā no dumjajiem specdienestiem jūs visi zināt, kur viņš atrodas? Man neviens amerikānis nav prasījis naudu par Latvijas atbalstīšanu un esdomāju, ka upei arī neprasa :D kā parasti emocijas dominē pār loģiku. Amerikāņu karu vērtējumi vienacainajiem "miera baložiem" vispār izdodas lieliski. Nekāda kara nav bijis, nekādas vācu kodolprogrammas nav bijis, Japāna nevienam nav uzbrukusi, tikai amerikāņi tā aiz gara laika uztaisīja atombumbu un nometa uz Japānu. Nekādu Balkānu karu nav bijis, tikai amerikāņi aiz gara laika sabombardēja Belgradu. Jā un ASV ir vienīgā valsts, kur cilvēki slimo un mirst un notiek viesuļvētras. Par badu gan neko neesmu dzirdējis, no tādām muļķībām pat totālomelu valstī PSRS atturējās. Zinošu cilvēku ir daudz, spriežot pēc literatūras un neta. Un viņiem ir pat iespējas publicēties. Par to pašu leģionu, jair vēlēšanās,var uzrakstīt mierīgi un bez emocijām.
upe
u
nu par Krieviju nevajag , nu nevajag - nu cik tur ir objektīvi domājoši un galvenais - zinoši cilvēki ?! Paklausies jebkuru krievu TV kanālu un Tev būs skaidrs , kas notiek krievijā un ko tur domā cilvēki
upe
u
arī Tavā teiktajā ir tikai daļa patiesības. Tu ļoti labi zini, ka amerikāņu karam Irākā ar demokrātiju nav pilnīgi un galīgi nekāda sakara. Tieši otrādi. Man uzreiz acu priekšā tie amerikāņu cietumos spīdzinātie un pazemotie irākieši utt. Tāpat par Afganistānu - var jau visu ko stāstīt sabiedrībai , jo lielai daļai ir vienalga, ko "vārās " politiķi, bet tā arī nav skaidrs - cik gadus jau tur saimnieko NATO, bet narkotiku tirdzniecība no afgāņu zemes nevis samazinās , bet palielinās. Tāpat - nu vai nav smieklīgi, ka bin ladens joprojām nav atrasts ? Par 1991.g. - ASV plus ir tas, ka viņi nekad neatzina Latvijas inkorporāciju PSRS 1940.g. , labi tomēr Latvijas neatkarības atgūšanu amerikāņi atzina, tikai pēc tam, kad to izdarīja Jeļcina Krievija. Tā kā nepārliecini Tu mani, ka man jājūtās kaut par santīmu parādniecei amerikāņiem par mūsu neatkarību. Kājas uz galda sacēluši bezd kā iedomīgas žurkas un man nu būtu par to jāsmaida :( Kādi viņi ir demokrāti - mēs zinām - kaut vai Hirosima, Nagasaki, Filipīnas. Kaut vai Belgradas bombardēšana ,kaut vai ikgadējies miljardi Izraēlai , kaut vai - nu viss, ko varam lasīt ziņās - kā piemēram, tur mira badā un slimībās viesuļvētras upuri. Sūdīga ir demokrātija amerikāņiem. Negribu es tādu šeit Latvijā.
hi-hi
h
TAPEC KA VISS NEZELIGAK IZNICINAJA CITU TAUTU PARSTAVJUS, KA ARI LATVIJAS IEDZIVOTAJUS (KA ARI APSARGAJA KONCENTRACIJAS NOMETNES) ACERESIMIES ARAJA KOMANDU UN EBREJU RIGAS SENAGOGU UN TAM LIDZIGU
Openheimers
O
Citās valstīs ir publicēti ne tikai vācu karavīru (Guderiana, Hota, Rūdela, Kariusa utt. utt.) memuāri, bet pat tiesātu cilvēku kā Valters Šellenbergs un Oto Skorcēni memuāri. Pat PSRS laikos par Skorcēni tika izdots austrumvācu rakstnieka Juliusa Mādera apraksts, bet paša Skorcēni memuāri rada iespaidu, ka autors izliekas dumjāks nekā patiesībā ir. Nu nevar Māders par Skorcēni zināt vairāk nekā Skorcēni pats par sevi! Attieksme pret vācu karavīriem militāri vēsturiskajā literatūrā - neitrāla, objektīva, ne bez respekta. Katrs karavīrs un absolūtais vairums peintbolistu apstiprinās - ienaidnieka nenovērtēšana ir pirmais solis uz sakāvi.
Openheimers
O
Tas, ka leģionāros "tika ieskaitīti", nevienu ne par ko nepadara. Civilizētās valstīs cilvēku par vainīgu atzīst tiesa pēc konkrētas individuālas apsūdzības, nevis politiski angažēti bļāvēji pēc tukšiem saukļiem. Pat Krievijā domājoši cilvēki jau zina patiesību par otro pasaules karu.
Openheimers
O
1991. gadā amerikāņi ar maziem zaudējumiem (karot ir jāprot!) uzvarēja Sadamu Huseinu, netieši veicinot latviešu neatkarības atgūšanu - tā kā Līča karš bija īss un viegls (salīdzinot ar to ko varēja gaidīt), PSRS nevarēja šī kara aizsegā apspiest Baltijas neatkarības kustības. Kas pārtrauca Balkānu karus? Amerikāņi. Kas cīnās ar starptautisko terorismu? Amerikāņi. Kas gāza to pašu Sadamu Huseinu 2003. gadā? Atkal amerikāņi. Starp citu, kokaīns ir narkotika un Amerikā par tās izplatīšanu soda. Tas tā, vispārīgajai attīstībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Mana vectēva piemiņai. Sandras Kalnietes blogs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas