Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kalniete: Uzsākta mērķtiecīga PS un Vienotības nomelnošanas kampaņa

Partijas Pilsoniskā savienība (PS) valdes locekle un Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete uzskata, ka pašlaik tiek īstenota mērķtiecīga nomelnošanas kampaņa ar mērķi diskreditēt politiķus gan no PS, gan no citām _Vienotības _partijām.

"Ir acīmredzami, ka virkne faktu un publikāciju, kas parādījušās pēdējā laikā, galvenokārt ir opozīcijas politiskas cīņas sastāvdaļa, jo pretējā gadījumā vienu gadu, trīs vai 10 gadus seni notikumi būtu aktualizēti jau agrāk, lai šos faktus varētu vērtēt vēlētāji pirms Saeimas vēlēšanām. Tad tas būtu loģiski," norāda S. Kalniete.

Viņasprāt, viens no spilgtākajiem šīs nomelnošanas kampaņas piemēriem ir publikācija portālā Pietiek.com, kur, kā jau minēts, īpaši nekorekti no žurnālistikas ētikas un profesionalitātes viedokļa virsraksts pasniegts tādā veidā, ka viena cilvēka nosodāmie izteikumi padarīti par cita cilvēka – šajā gadījumā Latvijas ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska – teikto. "Šāda veida safabricējums līdz šim Latvijas presē nav pieredzēts," S. Kalniete akcentē.

Deputāte uzskata, ka šie uzbrukumi, kas pašlaik notiek, publicējot sagrozītus vai "pietaupītus" faktus, ir pārbaudījums ne tikai PS, bet Vienotībai kopumā, jo acīmredzami daudzas publikācijas un tādu faktu publiskošana, kam būtu vieta priekšvēlēšanu posmā, bet kas parādījušās tieši valdības veidošanas laikā, ir daļa no lielāka plāna, kuru opozīcija centīsies īstenot, tik ilgi, kamēr nebūs tikusi atpakaļ pie varas.

"Mūsu rīcībā ir informācija, ka ir sagatavoti vēl kādi 10 "kompromitējoši materiāli". Vienotības politiķus pēc vēlēšanām, kurās viņi guva uzvaru, acīmredzot turpinās tendenciozi kompromitēt, līdz nevienam vairs nebūs saglabājušās reputācijas paliekas. Sabiedrības acīs tos visiem spēkiem centīsies padarīt par tādiem pašiem "kā visi citi". Tikai no šiem "citiem" neviens vairs neko negaida, kamēr no Vienotības sagaida godīgu politiku un nepiedod neko," skaidro S. Kalniete.

Viņa arī akcentē, ka Vienotības tuvākais mērķis ir saglabāt Valda Dombrovska valdību, jo jebkurš cits scenārijs tuvākajā laikā rada valsts atveseļošanās un tālākas attīstības apdraudējumu. "Opozīcijai nākot pie varas, nopietni tiks traucētas uzsāktās reformas un Latvijas izvešana no krīzes, kā arī tiks apdraudēta mūsu nacionālā valsts un Rietumu izvēle," skaidro deputāte.

Taču, viņasprāt, vislielākais trieciens ir vēlētāju cerību satriekšana tagad, kad cilvēki noticējuši, ka ar savu balsi var ietekmēt politikas veidošanu Latvijā. "Tas, kas notiek pašlaik, ir pretēji jebkurai loģikai, tāpēc tā nav "signālraķete", lai pievērstu uzmanību viena vai otra politiķa darbībai, tā ir "apšaušana pa vienam un no mugurpuses", tas ir mēģinājums iznīcināt jebkuru ticību mūsu valstij," norāda S. Kalniete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas