Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kalnmeiers: prokuratūra nav politiska iestāde, mēs nepakļaujamies politiskiem norādījumiem

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers uzskata, ka bažas par prokuratūras politizāciju ir liekas. Viņaprāt, šādas situācijas nebūs, kamēr prokuratūra būs tiesu varas sistēmā. Šādu viedokli Ē.Kalnmeiers paudis intervijā laikrakstam Neatkarīgā."Prokuratūra nav politiska iestāde, mēs nepakļaujamies politiskiem norādījumiem, un mēs līdz šim to esam ievērojuši.

Arī turpmāk mums pilnīgi droši izdosies šādu kursu noturēt. Par politizāciju esmu pilnīgi mierīgs un nesatraucos, jo domāju, ka šādas situācijas nebūs, kamēr prokuratūra netiks likuma gozīšanas ceļā izņemta ārā no tiesu varas un pakļauta kādai no izpildvaras struktūrām. Šādā gadījumā kāda būs notikumu attīstība, ir grūti prognozēt, jo tādas vēsmas ik pa brīdim uzrodas," izteicies ģenerālprokurors.Viņš norāda, ka šobrīd prokuratūra ir tiesu varas sistēmā, bet dažās Eiropas Savienības valstīs prokuratūra ir tieslietu ministrijas sastāvdaļa. "Tieslietu ministrs ir politiska persona. Ģenerālprokurors pakļaujas tieslietu ministram, tātad ir šī politiskā pakļautība. Tādā gadījumā var veidoties visdažādākās situācijas. Tāpēc es kategoriski iebilstu pret jebkādiem mēģinājumiem mainīt prokuratūras vietu un lomu sistēmā," tā Ē.Kalnmeiers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas