Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kalnmeiers: Šleseram jākontrolē, lai mutes darbība neapsteidz smadzeņu darbību

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers norāda, ka Rīgas vicemēra Aināra Šlesera ("Par labu Latviju") izteiktos draudus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) neuztver nopietni, vienlaikus uzsverot, ka vicemēram jākontrolē savi izteikumi. Šādu viedokli Kalnmeiers paudis intervijā TV3 raidījumam "Nekā Personīga".

Uz jautājumu, vai Šlesera izteikumi par KNAB vērtējami kā draudi, Kalnmeiers atbildējis: "Politiķiem un tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem vajadzētu kontrolēt divu orgānu darbību - un nepieļaut, ka mutes darbība apsteidz smadzeņu darbību. Vairāk vajadzētu domāt par izteikumiem, nevis kā par reāliem draudiem. Varbūt tas bija neveiksmīgs uzstāšanās piemērs!"Kalnmeiers ir pārliecināts, ka neviens KNAB darbinieks no Šlesera izteikumiem nav ietekmējies, un biroja darbu tie neietekmē."Šeit nevar runāt par ietekmēšanu. Vakar klausījos Dombura raidījumu, tur arī daži par izteicās, ka prokuratūru vajag likvidēt, ka tā nemāk apsūdzības izvirzīt," piebildis ģenerālprokurors.Jau vēstīts, ka Šlesers, komentējot savas pārstāvētās apvienības kampaņas veidotāja Ērika Stendzenieka izsaukšanu uz KNAB, aicināja KNAB vadību atturēties no iejaukšanās politiskajā cīņā, kas notiek pirms vēlēšanām."Es aicinu, lai KNAB nebūtu politizēts. Ja KNAB pildīs uzstādījumus no centrālās varas, tad pēc vēlēšanām var rasties problēma tiem cilvēkiem, kas būs iejaukušies politikā. Tā ka es aicinu KNAB vadību atturēties no iejaukšanās Latvijas politikā," teica Šlesers.KNAB Šlesera izteikumus vērtē kā klaju mēģinājumu politiski ietekmēt biroja darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas