Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kaļužnijs: Latvija var kļūt par nopietnu partneri konsorcijam, kas būvē naftas vadu Baltijas jūrā

Latvija konstruktīvi vērtē gāzes vada projektu Baltijas jūrā un var kļūt par nopietnu partneri konsorcijam, kas to veido, otrdien "Neatkarīgajā" publicētā intervijā saka Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs, vēsta BNS. "Tas [atzars no plānotā gāzes vada Baltijas jūrā uz Dobeles gāzes krātuvi] ir darba kārtības jautājums.

Latvija projektu vērtē konstruktīvi, tāpēc var kļūt par nopietnu partneri konsorcijam. Par Latvijas dalību ir runāts ar "Gazprom" vadību [prezidenta Alekseja] Millera personā, kā arī ar Krievijas prezidentu un premjeru. Viņi akceptēja ceļu, pa kuru ir jāvirzās, risinot šā projekta problēmas," sacījis Kaļužnijs, piebilstot, ka cīņa gan vēl ir priekšā.

"Piemēram, Igaunija, lai pretotos šā projekta realizācijai, plāno paplašināt savas ekonomiskās zonas teritoriju Baltijas jūrā, to pamatojot ar izdomātām bažām par ekoloģiskām briesmām," "Neatkarīgajai" stāstījis Kaļužnijs un norādījis, ka mūsdienu zinātniski tehnoloģiskais progress sasniedzis tādu līmeni, ka bažām par ekoloģiju nav pamata.

"Šā projekta ietekme uz ekoloģiju tiks saskaņota ar katru valsti atsevišķi un starptautiskiem organizācijām. To nesaskaņojot, projekta realizācija netiks uzsākta," vēstnieks sacījis un piebildis , ka no Igaunijas var gaidīt "vēl citus soļus, kuru dēļ Eiropa izjutīs nepatīkamas sekas".

"Ar to es domāju Baltijas gāzes vada projekta iespējamo torpedēšanu. Taču, kā zināms, šis projekts jau ir Latvijas interesēs, un par to [Latvijas premjeram Aigaram] Kalvītim tika paziņots visās viņa tikšanās reizēs Maskavā. Paraudzīsimies, kā Igaunija atbalstīs šo Latvijai ļoti izdevīgo projektu. Ir tāds krievu sakāmvārds - kur nauda, tur draudzībai beigas," laikrakstam teicis Kaļužnijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas