Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kalviņš: Latvijā mūsu izgudrojumiem ir ūtrupes cena

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Jūsu rīcībā ir aplama informācija. Farmācijas kompāniju akciju indekss (AMEX Pharma) pēdējos gados septiņos gados ir konstanti par kādiem 10%-20% atpalicis no SP500 (visu sektoru) indeksa. Dārgi izcīnītie patenti izgaist, zāļu vielas kļust pieejamas ražošanai jebkurai ražotnei un radīt jaunas zāļu vielas, kas būtu būtiski labākas par esošajām, kļūst aizvien dārgāk.
Bezdievis
B
Farmācijai ir ļoti augsta pievienotā vērtība. Kāpēc gan lai mūsu "Nokia" nebūtu tieši farmācijas nozare (domāts - ražojošā un pētnieciskā daļa, nevis aptieku tīkli)? Novēlu zinātniekiem izturību un arī to, lai vietējie privātie attīstītos tik tāl, lai varētu viegli iztikt bez valsts atbalsta, bet ražot tepat LV!
Memory
M
ĀDAMS:(..) Mediji galu galā ir ceturtā vara, varbūt ir pēdējais laiks sākt kaut ko darīt!?!?'' - PAR IEMESLIEM, kāpēc ne tiek aktualizētas svarīgas tēmas, bet gan sekojot 'kiber-partizānu' NEO nokopētajiem algu sarakstiem ir labi saprotami - pūlis pašlaik vēlas izpriecas un ''asinis'', tad nu medijnieki momentā apmierina pieprasījumu. PADOTIES aizliegts - par I.Kalniņa jau pieminētās vienaldzības un neticības iemesliem, kā arī par demokrātijas un tirgus ekonomikas ''neredzamās'' rokas darbiem jau 1997.g. rakstīja izcilais sociologs A.Zinovjevs (rakstīto var droši attiecināt ne tikai uz Krieviju):16.09.97 НЕОБХОДИМОСТЬ СОПРОТИВЛЕНИЯ : ''Нет уверенности, никто ни в чем не уверен! Даже сами ведущие "реформаторы". Я вот смотрю, как они выступают, и для специалиста сразу это становится ясным: у них ни у кого нет уверенности, они не знают, куда идет дело, почему и зачем. У них есть желание, и они свои желания выдают за целевую, смысловую основу социальной эволюции. Им кажется, что это есть. Вот хочется кому-то, чтобы происходило возрождение некое, и они считают что это есть в реальности. Но в реальности-то этого нет! И в глубине души никто в это не верит. Потому и такое хроническое состояние ненадежности. То есть нестабильность бытия стала стабильной. Такая вот сложилась парадоксальная ситуация.'' Философ, социолог, писатель Александр ЗИНОВЬЕВ:Моя революция
ciniķis
c
Godmanis un viņa komanda nebija ļauni un iznīcināja visu ne jau iznīcināšanas pēc, bet tamdēļ, ka par tik "stratēģiskiem" lēmumiem saņēma konkrētas naudas summas. Izmeklēšanu vajadzētu par to visu, bet nav kam to darīt - visa vara ir iekš LV izzagšanas un pārdošanas ārzemniekiem par ūtrupes cenu.
Ādams
Ā
Gribētos uzdot jautājumu raksta autorei- Vai Jums nešķiet ka ši tēma ir ļoti interesanta un pats galvenais svarīga, lai uzrkastītu garāku izklāstu un aktualizēt šo jautājumu? Nu ļoti lūdzu, apsveriet šadu domu, jo šī ir iespēja Latvija izveidot savu Nokia, par ko gudrās galvas runā. Ar jauno mildronāta projektu vien, būtu iespējams atmaksāt teju visu straptautisko aizdevumu. Un no valsts prasa ieguldijumus , ka atzina pats Kalviņš, aptuveni 100 miljoni, bet iespējas pelnīt pēc tam ir principā neirobežotas 1 miljards un uz augšu. Mediji galu galā ir ceturtā vara, varbūt ir pēdējais laiks sākt kaut ko darīt!?!?
Darbs
D
Te es redzu visas koalīcijas sadarbības iespējas. Zinātne ir jāatbalsta, vai ne tā? Domāju, ka Šķēles kungam jāpieslienas zinātnes arbalstam, būs pirmais darbs reabilitācijas atgriešanai. Nav jāgaida pēcvēlēšanu periods, jāķeras tulīt , kopā ar pārējām koalīcijas partijām, pie darba. Domāju, ka JL noteikti atbastīs zinātnes izaugsmi. Mēs novērtēsim partiju politiku zinātnes atbalstam.
nikis
n
Tiešām absurda situācija. Ļoti gribētos sagaidīt premjera aktīvu rīcību, vai kā minimums atbildi uz Kalviņa kunga bažām. Pārsteidz arī, ka žurnālisti klusē un nespēj to uztvert kā būtisku jautājumu. Novēlēsim zinātniekiem izturību.
Sniper'sEye
S
Aizmirstiet beidzot par to muļķīgo patriotismu, ejiet pie igauņiem ar visu OSI, -- it kā nebūtu pieticis savulaik ar tiem zemessargiem un līdzīgajiem pastulbajiem valdībniekiem, kuru dēļ Krieviju piespieda izvest no Latvijas to vielu, kuru mildronāta sintēzei nu jau ilgus gadus pērk atpakaļ un par ļoti lielu naudu. Nevieniem cūkām pērles kaisīt nav ieteicams, kur nu vēl tādiem kā mūsu fermā -- Ministru Kabinetā, lūzeru siltumnīcā.
Ieva
I
Protams, ka darba vietu radītāja Kalviņa nozare nebūs, lai gan, ja tos preparātus ražotu pie mums, tad dažiem vietas atrastos, TAČU ŠIE PREPARĀTI IR BAIGĀ NAUDA, īpaši ja runa ir par sirds un asinsvadu slimībām un ļaundabīgajiem audzējiem. Un ņemot vērā mūsu slinkos un rijīgos varasvīrus un sievas (ar uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmiem izņēmumiem), kā arī to, ka visi ideālisti (?) nonākuši pie varas, konsekventi kļuva par tādiem pašiem mērgļiem kā pārējie (ja vispār bija uz ko spējīgi), tad naudas Latvijai vajag daudz.
Paldies un lai veicas!
P
Tā kā esmu sirds slimniece, tad Kalviņa kunga darbu izbaudu uz savas ādas. Jau pēc dažām dienām, kad sāku lietot Mildronātu, mana pašsajūta uzlabojās. Nevaru izteikt, cik tas bija patīkami. To sapratīs tikai cilvēks, kuram pašām ir bijušas problēmas ar sirdi. Droši vien arī pārējo slimību "īpašnieki", kuriem palīdz Kalviņa kunga un viņa līdzbiedru darbs, varētu izteikt milzum daudz pateicības vārdus šiem cilvēkiem. Pašsajūtas uzlabošanās jau ir tikai viens aspekts. Līdz ar to taču palielinās arī darbaspējas - un tas jau ir valstiski svarīgi. Ja vēl ar šiem izgudrojumiem valsts var palielināt eksportu, tad naudas atteikums šiem zinātniekiem ir vienkārši noziegums.
gabis
g
Problēma jau nav tikai valstī. Esmu sastapies ar virkni zinātnieku un bieži pamanījis tādu savādu, es teiktu, bērnišķīgu nostādni. Viņi ar degošām acīm runā par saviem izgudrojumiem, taču sāk žāvāties tad, ja sākas sarunas par patentiem un biznesu. Daļa zinātnieku, kas strādājuši padomju sistēmā, jutās tajā tik labi, ka nevēlas neko mainīt. Izgudro, izpriecājas, noliek plauktā un ķeras pie nākamā. Citiem vārdiem - zinātnieks ir kā mākslinieks, kuram nepieciešams menedžments. Tādi zinātnieki, kas spēj izgudrot un paši pārdot ir ļoti liels retums. Un konkurence izgudrojumu tirgū ir smagāka nekā roka zvaigznēm.
Jānis
J
Ko nu vārās un liekuļo. Kad krīzes laikā tauta prasa, lai radītu valsts sponsorētas darbavietas ekonomikas sildīšanai, tad visi tēlo kapitālistus un labējos un saka, ka to nevaro darīt. Bet kad privātpersonas meklē investīcijas privātam uzņēmuma, kura peļņa nonāks privātu personu rokās, tad izrādās, ka par labējo politiku visi ir aizmsiruši un ir gatavi but kreisāki par sociālistiem. Shame! Muļķiem naudu nedrīkst dot, tas aiziet kā melnā caurumā. Ja privātie savu naudu uzņēmumam neuztic, tad kāpēc lai to darītu valsts? Ja privātie nav gatavi maksāt lielu cenu, tad kāpēc lai to darītu valsts un nodokļu maksātāji?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas