Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kalvītis: Ja nav premjera partija, tad daudz aktīvāk jāstrādā

Par Tautas partijas dramatisko reitinga kritumu _Diena _jautā tās veterāniem un pašreizējam līderim Marekam Segliņam. Latvijas faktu aptauja liecina, ka Tautas partijas popularitāte oktobrī nokritusi līdz 2,9%. Partijai, kuras reitingi tās izveidošanas brīdī pirms desmit gadiem sasniedza pat 25%, šis ir visu laiku zemākais popularitātes rādītājs.Aigars Kalvītis:

"Mēs vairs neesam premjera partija un tāpēc ir daudz aktīvāk jāstrādā — gan ministriem, gan Saeimas frakcijai. Visiem ir jābūt aktīviem un redzamiem. Citiem tas izdodas, citiem ne tik labi veicas. Taču mums arī ir zināms, ka citas sabiedrības domas pētījumu firmas aptaujā Tautas partija ir pārsniegusi 5% barjeru.
[A.Kalvītis nosauca arī firmu un Diena pārliecinājās, ka bijušajam TP līderim ir taisnība, taču firma ir liegusi publiskot tās aptaujas rezultātus]".

Jānis Lagzdiņš:

"Noteicošais Tautas partijas reitinga krišanā, manuprāt, ir tas, ka atšķirībā no iepriekšējā sasaukuma, kad Tautas partijas ministri un vadošie politiķi veidoja valsts politikas dienaskārtību, tagad tas vairs nenotiek. Iepriekšējās valdībās TP ministri izcēlās ar daudz lielāku spēju risināt valstiskas problēmas uz citu partiju ministru fona. Nedomāju, ka Tautas partijai būtu tagad vairāk kļūdu, nekā iepriekšējos sasaukumos. Taču redzot Tautas partiju darbībā, tās vēlētājs spēja piedot partijai kļūdas."

Dzintars Ābiķis:

"Visi pārmetumi par smago ekonomisko situāciju tiek novelti uz Tautas partiju un Aigaru Kalvīti, kas par 90% nav pamatoti — Kalvītis taču nebija pie varas ne Igaunijā un Lietuvā, ne Islandē. Man kārtējo reizi ir žēl, ka partijas kolēģi manī neieklausījās, kad es ieteicu Aigaru Kalvīti priekšsēdētāja amatā nomainīt jau pirms iepriekšējā kongresa. Ekonomiskā situācija ir viens no iemesliem reitinga kritumā, bet svarīgi ir pieminēt arī to, ka Tautas partija ir uzņēmusies atbildību par laukos nepopulārās administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, kā arī ieņēmusi dzelžainas pozīcijas jautājumā par nākamā gada valsts budžetu.

Mareks Segliņš:

Latvijas faktu reitingi atšķiras no kādas citas sabiedriskās domas pētījumu firmas aptaujas [nosauc nosaukumu], kas parāda citu rezultātu. Es nevēlos spriedelēt par to, ko mēs darīsim. Man pašam tas ir pilnīgi skaidrs, bet mēs tagad to nestāstīsim ne Tēvzemei un brīvībai, ne Zaļo un Zemnieku savienībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

TP popularitāte nokrīt rekordzemu, kreisajiem atbalsts aug

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas