Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kalvītis nepieņems Pabrika demisiju

Premjers Aigars Kalvītis pēc Tautas partijas sēdes paziņoja, ka nepieņems ārlietu ministra Arta Pabrika demisiju, jo ministram ir jāpabeidz iesāktie darbi, piemēram, Latvijas-Krievijas robežlīguma noslēgšana. Pabriks neredz iemeslu, kādēļ nevarētu pieņemt viņa demisiju un vēlas dzirdēt premjera argumentus, kādēļ viņu vēlas paturēt valdībā.

Pabriks intervijā Latvijas Radio teica, ka viņam pirmdien paredzēta diskusija ar premjeru. Ministrs apliecināja, ka jau atcēlis pirmdien paredzēto komandējumu un vismaz tādējādi savus pienākumus turpmāk neveiks. Viņš vēlas uzzināt, kāpēc Kalvītis nevēlas ļaut viņam atkāpties un "kas ir tie nepabeigtie iesāktie darbi".

Pabriks sacīja, ka viņš esot bijis vienīgais, kurš partijas valdes sēdē balsojis pret Aigara Štokenberga izslēgšanu no Tautas partijas rindām.

2004.gada jūlijā Pabriks kļuva par ārlietu ministru Induļa Emša (ZZS) valdībā, bet tā paša gada decembrī viņš uzsāka pildīt ārlietu ministra pienākumus Kalvīša valdībā. Pagājušā gada novembrī Saeima Pabriku apstiprināja ārlietu ministra amatā arī otrajā Kalvīša valdībā.

Pabriks atkāpies no amata

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas