Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kalvītis pamet politiku ar parādiem un Dinamo

Ekspremjers Aigars Kalvītis (TP), kura nākotni pēc politikas pamešanas aizkulisēs saista ar lielu valsts uzņēmumu padomēm un hokeja kluba Dinamo Rīga vadību, pērn aizņēmies 150 tūkstošus latu, lai iegādātos kluba daļas.

Salīdzinot nule iesniegto amatpersonas deklarāciju par 2008.gadu ar iepriekšējo periodu, redzams, ka A.Kalvītis iegādājies 2000 kapitāldaļu Dinamo Rīga, samaksājot par tām Ls 200 000. Tas sakrīt ar viņa jaunajām parādsaistībām un uzkrājumu samazinājumu aptuveni par Ls 50 000.

Lielākais Dinamo akcionārs ir Krievijas gāzes importētājs Itera Latvija, kam pieder 39,02%, 9,76% īpašnieks ir uzņēmuma vadītājs Juris Savickis, bet pārējās pieder privātpersonām, ieskaitot eksprezidentu Gunti Ulmani un ekspremjeru A.Kalvīti. LETA piektdien vēstīja, ka A.Kalvītis varētu kļūt par minētā hokeja kluba prezidentu, nomainot Viesturu Koziolu.

A.Kalvīša deklarācijā redzams, ka viņam pieder zeme un māja Engurē un Lejasciemā. Biznesā viņam pieder 13 daļas SIA Agro centrs, kas dibināts kopā ar studiju biedriem Edgaru Kārkli un Aivaru Strakšas. Kā Diena vēstījusi jau iepriekš, tās bizness ir citu īpašumu pārvalde. Tā ir līdzīpašniece gan vienā no lielākajām gaļas un gaļas produktu importētājām un tirgotājām Latvijā, gan saldētavu biznesā. Ievērojamas biznesa intereses ir arī A.Kalvīša sievai, kas nav valsts amatpersona.

A.Kalvītis arī kādam izsniedzis 35 000 latu aizdevumu, uzkrājis bankā Ls 4096, EUR 10 383 un USD 9666. Viņš arvien piekopj praksi glabāt skaidru naudu — Ls 2800, EUR 4500 un USD 2000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas