Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kalvītis: Rīgas domē politiska putra

Piektdien TB/LNNK sāks sarunas ar Tautas partiju un LSDSP par jauno Rīgas domes koalīciju. Šādu lēmumu pieņēmusi _tēvzemiešu _valde. Balstoties uz iepriekš panākto vienošanos, varas kodols Rīgas domē būs TB/LNNK, Jaunais laiks un LPP/LC, tomēr izskanējusi versija, ka varētu strādāt arī "vecā" koalīcija, ja "jaunie" partneri nespēs vienoties. Tautas partijas priekšsēdētājs Aigars Kalvītis uzskata, ka Rīgas domē izveidojusies “politiska putra”.

“Man šī situācija liekas diezgan dīvaina, jo pie amatā esoša Rīgas mēra, pie eksistējoša vairākuma tiek runāts par jaunu koalīciju, mēs gribam saprast, ko tas viss nozīmē? Vai būs jauns mērs, vai Birks atkāpsies? Acīmredzot tikai tuvākajās dienās to varēsim noskaidrot,” Latvijas radio piektdienas rītā sacīja A.Kalvītis.

Pagaidām nav zināms, vai TP deputāti atsauks savus parakstus zem pieprasījuma atcelt no amata Rīgas mēru Jāni Birku (TB/LNNK). Pieprasījums pagaidām “iegūlis atvilknē” un nav iesniegts.

“Tie cilvēki, kas ir parakstījušies ir bijuši motivēti to darīt. Acīmredzot, ir kādas nopietnas domstarpības starp Birku un Edmundu Krastiņu, kuras koalīcijas vadītājiem ir jārespektē, vai šo sarunu rezultātā tiks atsaukti paraksti, rādīs laiks, vai Birks spēs konsolidēt savus partnerus vai nē,” sacīja Tautas partijas līderis.

A.Kalvītis vairākkārt uzsvēra, ka šobrīd nav loģiskas politiķu rīcības, jo tiek veidota jauna koalīcija, kad nav kritusi vecā. Man šādas politiskas pieredzes nav, ka šādā veidā var tikt risināti jautājumi, norādīja A.Kalvītis. “Šobrīd Rīgas domē ir tāda politiska putra, ko izstrēbt nāksies turpmākajās trijās četrās dienās, lai saprastu, kas vispār tālāk notiks.”

Pēc viņa teiktā, līdz šim Rīgas domē bija stabils vairākums, taču, ja tāda vairs nav, tad jāmeklē kompromiss ar opozīciju.

Ceturtdienas vakarā notika Tautas partijas neformāla tikšanās, kurā, pēc A.Kalvīša teiktā, nav runāts par Rīgas domi. “Vairāk runājām par nākotnes plāniem.”



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Tēvzemieši neatsakās no Birka mēra amatā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas