Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kampars: balsojums pret KP un SPRK apvienošanu demonstrē nevēlēšanos veikt strukturālas reformas

Valdība šodien neatbalstīja Konkurences padomes (KP) un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apvienošanu. Par nobalsoja pieci ministri, pret bija septiņi, bet divi atturējās. Līdz ar to lēmums par abu iestāžu apvienošanu netika pieņemts. Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) žurnālistiem atzina, ka ministru vairākums šodien pierādījis nevēlēšanos veikt skaidras strukturālās reformas, kas paredz arī budžeta līdzekļu ietaupījumu. Tomēr vairākuma viedokli nākšoties respektēt. 

Kā vēsta BNS, pret iestāžu apvienošanu bija visi Tautas partijas ministri, TB/LNNK, un ZZS ministri, savukārt apvienošanu atbalstīja visi "Jaunā laika" ministri, tostarp premjers, kā arī Pilsoniskās savienības ministrs. No balsojuma atturējās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un izglītības ministre Tatjana Koķe.

Apvienošanu rosināja ekonomikas ministrs. Viņš sacīja, ka pēc šāda lēmuma viņš nākamā gada budžetā lūgs nodrošināt papildu finansējumu 400 000 latu apmērā KP darbības nodrošināšanai. Kā uzsvēra Kampars, iestāde līdz šim veikusi visus valdības uzstādītos izdevumu samazinājumus, taču ar patlaban plānoto finansējuma apjomu iestādes darbību nodrošināt neizdosies.

Pašlaik SPRK budžets ir 2,559 miljoni latu, bet KP - 748 222 tūkstoši latu, kopā - 3,3 miljoni latu. Esošais amatu vietu skaits SPRK ir 89, KP - 45, kopā - 134. Izvērtējot esošos finanšu līdzekļus sadalījumā pa funkcijām, tika secināts, ka kopējais ietaupījums, apvienojot iestādes, iespējams aptuveni 18% jeb aptuveni 603 tūkstoši latu no kopējā iestāžu budžeta.

Valdībā izskanēja priekšlikums KP apvienot ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru. Tam jēgu neredz A.Kampars, jo iestādēm ir atšķirīgas funkcijas un no to apvienošanas nebūtu nekāda finansiāla ietaupījuma.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas