Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Karnīte: Latvijas iedzīvotāji ir pārlieku pozitīvi noskaņoti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Gudrinieks
G
Vienīgā Karnītes kļūda ir tā, ka viņa nodzīvojot mūžu tā arī nav sapratusi, ka patiesības paušana ir nepateicīga un nevienam nevajadzīga lieta. Katram ir sava iekšējās lietošanas patiesība no kuras viņš vadās, pieņem lēmumus un pēc tam arī atbild par šiem lēmumiem. Jebkurš viedoklis, kas ir pretrunā ar šīm masu iekšējās lietošanas patiesībām izraisa agresiju un nievas. Tamdēļ, ja tu zini patiesību par krīzi un spēj prognozēt tās attīstību paturi to pie sevis un izmanto to savā labā. Tie, kas dzīro mēra laikā tevi nekad nesapratīs viņiem tava patiesība nav vajadzīga. Un pat, ja tavas prognozes piepildīsies vainīgs būsi tu nevis objektīvi apstākļi, jo tu esi "bada dzeguze", kas "piesauca nelaimi". T.i. tevi vienmēr asociēs ar šo nelaimi it kā tās radītājs būtu tu. Tamdēļ, ja tu redzi, ka aunu bars skrien pretī bezdibeņa malai, necenties to apturēt un necenties brīdināt, šis aunu bars uzskata, ka individuāli viņi katrs ir gudrāks par tevi un, ka vajag "domāt pozitīvi" neatkarīgi no tā, kas tur galu galā sanāks. Auniem, kas skrien uz bezdibeņa malu ir mācīta "pozitīvā domāšana", kas vienu aunu baru ( NĪ burbuļa upuri) jau ir nometusi bezdibenī. Interesanti, ka bankas un kapitāls aicina domāt "pozitīvi" nevis racionāli. Jo, ja cilvēki domātu racionāli, tad kapitālam būtu mazāk iespēju pelnīt. Tā, ka es varu ieteikt - ļaujiet cilvēkiem ticēt un pašiem atbildēt par "pozitīvo" nevis racionālo domāšanu.
Aldonis
A
Tas nu nebūt nav optimisms,bet gan savu nastu nest mazpieradušo vieglprātība,kas savukārt no netrenētām smadzenēm un patukšās izglītības.Kapitālismam ir ,diemžēl,tikai divas puses.Vienā,īpašnieki,kuri ienākumus iegūst no kapitāla ( var teikt,investēšanas,vai aizdošanas),otra puse,un to apliecina visdažādākie pētījumi Eiropā un ASV,nastu nesēji-ēzeļi. Pasaules bagātība šobrīd dalās ļoti "taisnīgi", 10 %-tiem pieder 90 % visu pasaules vērtību,90% ,nu tiem kuri ēzeļi,pieder 10 %. Kāpēc gan letiņi iedomājas,ka viņiem var piederēt kautkas vairāk nekā aziātiem un āfrikāņiem,latinosiem,visiem kas ir šajā 90 % rindā.Un kopā "mūsu"ir 6 miljardi... Visā šajā pozīcijā caurvirmo padomijā iedzīta propogandiskā domāšana,ka 1/6 sauszemes ir kautkas,visa šī krieviskā bramanība,kas parasti izsakās tajā slavenajā izteicienā,ja jau tāda izdzeršanās sagriez gurķīti kas pēdējais... Beidzot letiņiem ir jāsaprot,jānāk pie prāta,ka dzīve nav nekāda pesimisma vai optimisma osta,tā ir ikminūtes cīniņš par izdzīvošanu ,kur bomžu barā iekrīt ikviens kas iedomājas,ka nupat iet labi...
Muulis
M
Pareizi: ko taupa taupītājs, to paņem laupītājs. Tantuka mūža laikā iekrātā zārka nauda 20000 LVL vienā jaukā dienā pārvērtīsies par 100 LVL. Bet šoreiz bagātie par ubagiem nekļūs vis, viņi jau iepriekš būs informējušies un Daugavas krastos vairs neatradīsies. Viņiem selektīvā dzirde nepiemīt.
Ieva
I
Daļa, kas balsoja par Dombrovski, droši vien neapzinās, taču visai visumā galvenais iemesls, manuprāt, ir tas, ka cilvēkiem viss ir tā piegriezies....
Lelle
L
Īstā un lielā krīze sāksies, kad būs jāsāk atmaksāt sagrābtie un nopļurinātie aizdevumi...tas pat muļķim skaidrs, pat Karnīti nevajaga.
Anna
A
Mums bija par to jādomā iepriekš. Pazaudējot galvu par to vairs neraudā. Tad 50 gadus bez jebkādam domam Maskavai mutē skatījas, un tagad viņu lāma no galvas līdz kājām, vainojot to visos nāves grēkos, aizmirstot sevi šajā jomā. Un tagad Briselei tapat ieskatāties mutē un parsvara skrienāt priekšā "lokomotīvam". Jūs redzat, tagad atcerējas par vieglprātīgi iznīcinātam cukurfabrikam, tapat kā sava laikā tika iznīcināts kustamais un nekustamais kolhozu un sovhozu īpašums, neaizmirstot pie tam izlaupīt valsts saimniecības par velti .. Bet tagad, kā tas noderētu, lai paceltu un attistītu valsts lauksaimniecību. Kā to visu nosaukt? Dumjība? Es par to šaubos. Elementāri noziegumi, par kuriem ir jātiesā. Vēl viens tautas resursu, naudas, enerģijas un veselības terēšanas etaps, lai atjaunotu visu, kas bija apzināti iznicināts. Vai tie nav noziegumi? Apbalvo viens otru, palielinā algas un dzīvo kā pie komunisma, kamēr valsts ir uz bankrota sliekšņa, ārpus izdzīvošanas robežas. Vairs nezinā, kadus vēl nodokļus ņemt no tautas, lai šī zagļu "elite” dzīvotu arī turpmāk bezbēdīgi. Ir tāds uzskats, nākt klajā ar nodokli par ceļiem un tratuariem. Kāpēc ierobežoties ar transportu. Izņemot transportu, arī cilvēki mēdz pastaigāties. Es vēlreiz atkārtoju, liela apjoma ražošana ir pretrunā ar Latvijas tautas mentalitāti un tradīcijam, un turklāt šādas rūpnīcas Traucē unikalas Latvijas dabas trauslai ekoloģijai.Tā ka par rūpniecības nozares restaurācijas ideju ir jāaizmirst, kā par kaitīgu un ideoloģiski neuzturētu saskaņa ar „Lielā Brāļa”vispārējo līniju. Idejas autorus, lai nošauj svētdien tirgū, lai pārējiem līdzīgas domas neparādījās.
krabis
k
Laikam jau pārliekā gudrība bija iemesls, kāpēc Ekonomikas institūtā vairs valdē neievēlēja?
Sīmanis
S
Raitai Karnītei, ilgstoši darbojoties kā akadēmiķei, pētniecei un zinātniecei, arī jāuzņemas daļa vainas šajā situācijā, ja vien vispār kāds var par kaut ko atbildēt pasaules lielo finanšu dūžu shēmošanas dēļ. Karnīte ir cilvēks ar Jeremijas kompleksu - mūžam vaidēt, žēloties, celt paniku, bet nerādīt nevienu piemēru, kā cilvēkiem Latvijā rīkoties. Zinātniece un pētniece, beidziet vaimanāt, sāciet reiz konstruktīvi rīkoties!
lno
l
Bada dzeguze. Cik sai damai prata, vareja noprast, kad kopa ar Ceveru dibinaja partiju:))
hahahha
h
"Lieliskās"padomju izglītības sistēmas produkts (apvītušais) atkal izliekas par ekonomistu...
vanda
v
nu ko šī atkal ar savu ņerkstēšanu, šitā tikai rada negatīvismu , kas savācas Kosmosa informācijas laukā un nāk pār mūsu galvā. Karnīte, lūdzu konkrētas lietas stāsti, kā panākt uzplauksmu!
Arturs M
A
Šitā Karnīte deva arī slēdzienu,ka Meļņiks var ražot militāros kuģus.Tie bija meli.Bet runa bija par miljonu pasūtījumu!
I.Gr.
I
Karniite ir nelaimes dzeguuze! Pareizi ir uz dziivi vienmeer skatiities pozitiivi. Pietiekoshi ilgi latvieshi ir bijushi negatiivi cilveeki. Ja kaadreiz neveicas, tad ir jaasakozh zobus un gruutiibas kopiigi jaapaarvar! Mees tagad esam bedree un staavoklis var tikai uzlaboties. Un man pashreiz ir taada sajuuta, ka latvieshi taisni to saak saprast.
marta
m
Nu tad tērē, kas liedz?
Gregors to andžs
G
NEKLAUSIES, NEKLAUSIES GAN! VAJAG TIKAI SPIEST PEDĀLI GRĪDĀ (tērēt uz nebēdu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas