Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Karnīte: valdībai būs jāpiekāpjas par progresīvo ienākuma nodokli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Fufelis.
F
Latvija ir demokrātiska valsts tikai uz papīra,bet praksē korumpēta blēžu un aferistu valsts augstākajos varas līmeņos,kas domā tikai par biezajiem,kuri jau tā šo valsti ir noveduši uz iznīcības sliekšņa.
realitāte
r
Taisnīgums ir relatīvs jēdziens, jo īpaši mūsu valstī. Ja ir normāli noteikt neapliekamo minimumu 35 lati , kad valstī GMI ir 40 lati un būt pārliecībā, ka ar šo summu var izdzīvot ilgstoši, tad man nav ilūziju, ka progresīvo nodokli sāks rēķināt no summas, kura ir vismaz 1000 ls ( uz rokas sanāk pagaidām 736 Ls ) Ja par to jāuztur visa ģimene, īpaši bāgāts nevar justies.
zigis
z
OBLIGATI P R O G R E SI V O NODOKLI taisniguma vardaa kaut vai!!!!!!
Kaspars Gasūns
K
Progresīvais nodoklis pašlaik Latvijā: 1) nav reālistiski iekasējams; 2) nedotu vēlamo fiskāko efektu, ja vien to nepadara par "masveida nodokli" - ar zemu slieksni. Progresīvs nekustamā īpašuma nodoklis: 1) ir nesalīdzināmi vieglāk iekasējams (nekustamo īpašumu nav iespējams noslēpt); 2) tā fiskālo efektu var noteikt "pēc vēlēšanās", ja tikai ir politiskā griba. Arī no ekonomikas veselīguma un ētiskā viedokļa nodoklis uz īpašumu (sevišķi luksusa!) ir labāks par nodokli uz ienākumiem. Ja cilvēks ar augstiem ienākumiem iegulda tos izglītībā vai bērnos, nevis mašīnās un greznās mājās, tad tas ir vērtējams pozitīvāk gan ekonomiskā, gan morālā griezumā.
puika
p
Liekas tekstā neprecizitāte. Intervijā Repše teica, ka ~30% saņem algu virs 500 Ls. Nezinu no kurienes viņš ņem to ciparu.
Lelle
L
Karnīte: valdībai būs jāpiekāpjas par progresīvo ienākuma nodokli" un jāuzliek 0,0000001% no algām virs 10 tūkst.Ls, t'papat kā ar NĪN! Tagad nabagi žņaudzas piecatā, sešatā pa vienistabas būceņiem un vēl maksās atspērušies.
K-K
K
'...ja apliks ar nodokli lielas algas, cilveki atradis iespeju, ka pariet uz peleko sektoru vai arzemem ...' ...Arprats, kura areja dimensija dzivo musu politiki un to pakalpini - kada tad ir sodienas situacija Bezabrene ar nenokarto ienakumu nodoklu limkumdosanu ? ... Kur citur ka arzemes un NI gul oligarhu un citu iesnaukta valsts nauda !!! ???? ... ' vispirms jaatrod sie ienakumi ...' vai Karmite atbalsta augsmineto domu, vai vina slepjas aiz visparejuma drosibas, ka elites pozicijas propogandiste ???
Burkānu Edžus
B
Pēc E.Repšes teiktā, aizdevēji saprot, ka nav viņu kompetencē “iejaukties suverēnas valsts iekšējās nodokļu politikas lietās un savstarpējā nodokļu īpatsvarā”. Man tas izklausās smieklīgi.Pats saprot,ko saka un runā.
Karamba
K
P.S Piedevām, tā vīzija, ka nupat briljantiem mirdzot Latviju pametīs visi turīgie ļaudis, pilnīgi neiztur kritiku. Kaut kā citviet tā nenotiek. Kas tad mums tāds īpašs notiktos? Kā arī, patiesībā, ja šo zemi pamestu daži blēžu klani, kuriem redziet nepatiksies maksāt vairāk, no tā dzimtenes gaiss un politvide kļūtu tikai tīrāka. Laimīgu taciņu uz savām menām, kiprām, sen bij laiks :)
Karamba
K
Interesanti, vai Repšes viedoklī " lielākajai daļai alga Latvijā ir tikai virs 500 latiem"... ieviesusies kāda drukas kļūda, vai ministrs tā patiesi domā ? :) Jeb viņš tāpat kā daudzi ārzemēs uzskata, ka 180 ls latvju pilsonis saņem iknedēļu , nevis ,ka tā ir pilna mēnešalga? :) Katrā ziņā tā tielēšanās ap progresīvo ir simptomātiska.. jo ja jau šitā, tad jau tūlīt arī, diespas, nulles deklarācijas vajadzēs.. Ko tad? :)
žoržs
ž
Progresīvais nodoklis jau būtu jēdzīga lieta, bet nu - ne no tik mazas summas.
kk
k
Nevar būt progresīvais nodoklis no algas, kas citās ES valstīs ir minimālā alga! Varu teikt par sevi - laikam skaitos kategorijā jaunais speciālists, ofic. alga 700 bruto, kas priekš Rīgas nav nekas daudz. Tajā pašā laikā šī iebiedēšanas taktika (slaukt no visiem, kas godīgi pelna un maksā nodokļus), sāk pieriebties.. Atbalstu progresīvo nodokli no ~2k bruto.
nujā
n
Kredīti nav pretarguments, jo nav jau spiesta lieta. Bet ienākumu samazināšanās samazinās nodokli, vai vispār to nepiemēros.
xx
x
Lielaks kredits ir kreditnemeja problema - varbut nevajadzeja celt glauno villu, bet no sakuma iztikt ar pieticigaku maju?
njā
n
Sāk kretinēt šī valsts aizvien vairāk un vairāk... cilvēkam ar lielāku algu arī var būt lielāki kredīti un varbūt pat kāds ģimenē pazaudējis darbu. Šie cilvēki knapi varbūt dveš, bet tas jau nevienu neinteresē. Viss šajā valstī aizvien vairāk liek domāt par dažādām nodokļu "optimizācijas" shēmām...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas