Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Karstajā laikā operatīvos dienestus aicina darboties pastiprināti

Sakarā ar nedēļas nogalē gaidāmo karstuma vilni Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) aicinājis operatīvos dienestus darboties pastiprināti. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam papildus brigādes nedēļas nogalei pagaidām gan neesot norīkotas, tomēr nepieciešamības gadījumā tas operatīvi tikšot darīts, informē dienestu pārstāvji.

“Šīs nedēļas garumā dziesmu svētku vietās mūsu dienestam jau ir papildus brigādes. Tomēr nepieciešamības gadījumā mēs darbojamies uz izsaukumiem, nevis nodrošinām vairāk dežūrbrižu,” saka VUGD pārstāve Inga Vetere.

Savukārt NMPD karstuma ietekmē pastiprināti darbojas jau no pagājušās nedēļas, kad nācies sniegt palīdzību no saules stariem cietušajiem. “Dziesmu svētku teritorijā jau tagad dežurē vairākas brigādes. Ārkārtas situācijā mūsu brigāžu vadītāji būs gatavi nodrošināt papildus mediķus,” saka NMPD pārstāve Laura Bundule.

V.Dombrovskis savā aicinājumā ir lūdzis dienestus pastiprināti pievērst uzmanību un sniegt palīdzību iedzīvotājiem, kas cietuši no karstuma izraisītajām sekām, kā arī īpaši uzmanīt bērnus un vecus cilvēkus. „Aicinu visus atbildīgos dienestus, tostarp pilsētās dežurējošās pašvaldības policijas ekipāžas, sekot līdzi karstuma izraisītiem negadījumiem un sniegt palīdzību cilvēkiem veselības traucējumu gadījumos. Aicinu arī pašus iedzīvotājus novērtēt savu veselības stāvokli un bez vajadzības neuzturēties tiešā saulē,” teica Minstru prezidents.

“Temperatūras paaugstināšanās ir gaidāma piektdien, kad tā var pieaugt līdz 27 grādiem. Nedēļas nogalē gaiss dienā sasils līdz plus 31 grādam,” informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pārstāvis Andris Vīksna. Vislielākā svelme ir gaidāma Latvijas dienvidaustrumos, vēsāks būs piekrastes rajonos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas