Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kašķīgie latvieši

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jūlis
J
Arī Zanders jauc cēloņus ar sekām. Ja ar morāli ir švaki, tad nekādi likumi nepalīdz. Tie likumi, kas labi strādā zemēs ar augstu morāli, galīgi neder amorālā zemē. Pie mums vajadzīgi drakoniski cietsirdīgi likumi, līdz roku nociršanai un publiskai sodīšanai.
?
?
Vai šodienas mītiņa kontekstā Zanderam nav mazliet skumji par pirms 2 gadiem neizmantotajām iespējām kaut ko reālu izdarīt sabiedrības labā?
Kaspich
K
Cik ilgi Zander tu jauksi kopā Tīrasiņu latviešus ar parastajiem latviešiem. Parastie latvieši par to apvainojas.
niknais
n
Nu bet mēs negribam Rīgā to sašķidrinātās gāzes termināli!... Vai maz jau Rīgā visādu bīstamu objektu, kas kaitē apkārtējai videi un cilvēkiem? (paldies Dievam, ka to ceļ igauņi - ticu, ka viņi arī labāk pratīs ievērot vides aizsardzības prasības un cieņu pret līdzcilvēkiem nekā mūsu "kampēji" un mafiozņiki.)
ES
E
Un pieliekam klāt tendenci veidot samērā policejisku valsti, kurā uzraugošās iestādes par galveno mērķi uzskata noķeršanu un sodīšanu nevis palīdzēšanu nepārkāpt reizēm diezgan samudžinātās un neloģiskās normatīvu prasības, lai cīņa ar konkurentiem iegūtu jaunus ieročus. Kāpēc censties apiet konkurentu, ceļot kvalitāti, ja daudz vienkāršāk ir uzrakstīt anonīmu vēstuli par pirātiskas programmatūras vai neapmaksātu virsstundu esamību. Kamēr viņš skaidrosies un atmazgāsies var mierīgi ieņemt viņa vietu, turklāt absolūti nepiepūloties.
Igors
I
Varbūt vispirms vajadzētu diskusijas sabiedrībā par to , kas tad šajos 20 gados ir darīts nepareizi , kur bija kļūdas - gan politiskas , gan ekonomiskas ? Ja sabiedrība spēs paškritiski paskatīties uz sevi no malas , tad ir cerības nākotnē. Man personīgi šķiet , ka politiskā ziņā iets ir pareizajā virzienā ( uz ES un NATO ) , izņemot to neglīto zākāšanos par savu pagātni PSRS - galu galā paši vien dedzīgi palīdzējām to izveidot , bet tagad zākājam bijušos "cīņu biedrus "par savu pašu nedarbiem. Ekonomiski esam gan pieļāvuši lielas kļūdas , kādas - tieši tas varētu būt diskusiju vērts. Ja mēs spēsim mierīgi , bez savstarējās apsaukāšanās , apzināt savas kļūdas , tad arī spēsim definēt nākotnes mēķus.
vilis
v
Nepiekrītu!Citur plēšas tāpat.Vienīgais sliktums,ka valsts nogājusi malā.Mūsos vēl arvien tas LC sludinātais liberālisms valsts pārvaldē,ka uzvarēs stiprākais.Kas bija derīgs 90.gados,tas tagad ir ļaunums.Savs vārds sakāms valstij,jo līķa labākie gabali ir sadalīti un izvazāti,tagad atlikuši tikai kauli.
Dārznieks
D
Mēs gribam iet savu ceļu, lai gan varētu vienkārši pārņemt citu, veiksmīgu valstu normas. Noslēpumainākais šajā lietā ir , kas esam tie "mēs".
Igors
I
Baidos , ka neviens Latvijā īsti nezina , kāds ir Latvijas ilgtermiņa mērķis , uz ko iet , kā to šodien pārliecinoši nodefinēt. Tāpēc jau ir tādi strīdi , kašķi - katrs domā tikai par to , kā izraut sev lielāku kumosu šodien , jo nezina , kas var notikt jau rītu. Ja skatās tā plašāk , tad latviešu nespēja vienoties par kādiem konkrētiem nākotnes mēķiem ir veca vēsturiska liga ( varbūt izņemot pirmās brīvvalsts sākuma posmu ) - man šķiet , tieši šeit slēpjas mūsu valstiskuma apdraudējums šodien.
urciks
u
Šādai situācijai es redzu tikai vienu risinājumu - lielākas pilnvaras un atbildību iepirkumu veicējiem. Un mazāku politiķu jaukšanos reālos darījumos. Šīs valsts hroniska problēma ir nespēja (vai nevēlēšanās) definēt ilgtermiņa mērķus...
urciks
u
Pārāk daudz ko grib atrakstīt likumos, it īpaši procedūru...bet neviens neapraksta nepieciešamo rezultātu. Sviests ir tas, ka par drukas kļūdu cenu piedāvājumā atšuj piedāvājumu, kurš ir par 10000 LVL lētāks...Kapēc? Lai būtu ievērota iepirkuma procedūra...bet tas ka procedūras formāla ievērošana valstij izmaksā dārgāk? Un tiek panākts tieši pretējs rezultāts, kā bija likumdošanā iecerēts? Likumīgs nesaimnieciskums?
lote
l
Mēs ļoti necienam viens otru! Viss tādā emociju līmenī: ceļam debesīs, raujam atpakaļ un ieminam dubļos, tad atkal visi metamies žēlot, jo izrādās, ka ir (daudzreiz jau - bijis!) labs cilvēks!
Mantrausis
M
Mārim ir liela taisnība. Savulaik - 1990. gadā bija lieliskas TV debates, pēc kurām sens draugs teica: Kāpēc viņi neslavē sevi, bet tikai peļ citus? Sūdzības, uzticības tālruņi, kafijas tases ar lēmumu pieņēmējiem... Nez vai ir iespēja novilkt svītru vai apmesties uz papēža un to visu aizmirst. Vakar draugiem palīdzēju sastādīt sarakstu, ko vajadzētu darbam Austrijā... Nu - jā - tā turpinot, Latvijā būs kā Zaporožecā...
wala
w
tas vis ir pie vienas vietas - tas ir latviešu nacionālais "ēdiens" - cits latvietis !!!
Aija
A
Izskatās, ka valsts speciāli piestrādā, lai Latvijā nenorimst kašķi! Pamet pūlī pa kaulam, un viss iet vaļā ar jaunu sparu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas