Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

KDS pret Juri Cālīti: kristīgā pārliecība tieši ietekmē politiku

Kristīgie demokrāti ir izbrīnīti par bijušā mācītāja Jura Cālīša «politisko nekompetenci» un izplatījuši paziņojumu ar vēstījumu, ka «kristīgā pārliecība vistiešākā veidā iespaido politiku».

Kristīgi Demokrātiskā savienība (KDS) J.Cālītim norāda uz viņa kļūdainajiem izteikumiem rakstā portālā Diena.lv Cālītis: politikas un reliģijas saplūšana ir kļūda.

Jau rakstīts, ka Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes docents Juris Cālītis uzskata, ka «politikas un reliģijas saplūšana ir kļūda vienmēr un visur, jo tiem ir tik atšķirīgi uzdevumi». «Tas nedara politiku pareizāku un katrā ziņā kompromitē reliģiju,» teica J.Cālītis. Viņaprāt, piekārt politiskai darbībai kristietības vārdu ir aplami, jo politikai ir jākļūst par kompromisu starp atšķirīgiem viedokļiem

Jura Cālīša izteikumus par kristietības un politikas nesavienojamību KDS uzskata par absurdiem un politisku nekompetenci.

KDS valdes priekšsēdētāja Māra Viktorija Zilgalve norāda, ka uz kristīgajām vērtībām būvēta visa Vakareiropas politika. «Kristīgajiem demokrātiem pirmajā vietā ir sirdsapziņa. Tas politikā uzliek ļoti augstus standartus – godīgumu, vārdu saskaņu ar darbiem, cieņu pret cilvēku. Eiropas Savienības labklājības un ekonomiskās stabilitātes garantija ir stipra kristīgā morāle. Uz šiem pamatiem būvēta arī Kristīgi Demokrātiskā savienība Latvijā,» tā M.V.Zilgalve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas