Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ķengaraga reindžers izpelnās policijas šefa kritiku

Valsts policijas (VP) priekšnieks Valdis Voins kritiskus vārdus veltījis epopejai saistībā ar kāda vīrieša Ķengaragā pašrocīgi uzfilmēto zagļu rosīšanos.

Voins norādīja, ka pēc visa šā stāsta sabiedrībai radies iespaids, ka policija neko nedara, savukārt videoamatieris nevēloties līdzdarboties noziegumu atklāšanā.

Runājot par policijas prestižu, piektdien notiekošajā iekšlietu darbinieku konferencē Voins teica, ka pozitīvu ziņu policijai masu medijos esot diezgan grūti palaist, tāpēc viņš minēja piemēru ar Ķengaragā dzīvojošo vīrieti, kurš pašrocīgi filmējis zagļu darbošanos. "Nu televīzija parāda, ka viens kungs - videoamatieris - safilmējis to, ka vienā ielā zog spoguļus no mašīnām. Nu ļoti labi, palīdz sabiedrībai, palīdz policijai, kaut gan tā palīdzēšana ir ļoti savdabīga - tā kā viņš to nofilmēto materiālu atdot negrib, rakstīt viņš negrib, kriminālprocesā arī piedalīties viņš negrib. Bet nu tā ir cita dziesma," viņš sacīja.

"Nu tagad visa televīzija, visi interneta portāli norāda, ka policijai atnes un uzfilmē, bet tā guļ mierīgi un neko nedara. Bet ceturtdien Rīgas reģiona pārvalde nāk klajā ar paziņojumu, ka tajā ielā cilvēki ir noķerti. Policija strādāja un vienkārši neafišēja to, lai varētu aizturēt cilvēkus, kas tur bija", viņš skaidroja.

Ziņa par aizturēšanu gan parādījusies tikai nedaudzos masu medijos. "Kur tad ir tie labi darbi, labos darbus nevar parādīt. Es saprotu - mums ir daudz kļūdu, mums ir dažādi cilvēki, un mēs veicam kriminālnoziegumus, bet to tad parāda pirmajā lapā."

Ja policija informēs žurnālistus, ka ir noķerti autozagļi, tas tikai neilgu laiku parādīsies interneta portālos, nevis "uz pirmā vāka".

VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava aģentūrai BNS iepriekš skaidroja, ka jau pirms televīzijā tika demonstrēts sižets par zagļu darbošanos Deglava ielas namu pagalmos policija bija sākusi izmeklēšanu un pirmdien aizturējusi 1989.gadā dzimušu jaunieti aizdomās par automašīnu apzagšanu.

Tā kā ir aizdomas, ka viņš nav vienīgais, kas uzdarbojies Ķengaragā, policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu pārējos noziedzniekus.

Raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja, ka kāds Ķengaraga iedzīvotājs, kurš internetā jau nodēvēts par "Ķengaraga reindžeri" ar savu videoaparatūru no sava dzīvokļa regulāri fiksējis pagalmā notiekošo. Kameras, no kurām mazākā ir kā adatas acs, iegādātas pasen, taču zādzības pagalmā sākušas pieņemt bezkaunīgus apmērus, un jaunais vīrietis nolēmis rīkoties. Viņš dažas kameras izlicis tā, lai tās fiksē pagalmu kopumā, bet dažas uzstādījis, lai ieraugāmi zagļu tuvplāni. Kopumā ar šīm četrām kamerām jau četrus mēnešus ik nakti tapis vērā ņemams arhīvs.

Reaģējot uz televīzijā rādīto sižetu par Ķengaraga iedzīvotāju, iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzdevusi Valsts policijas priekšniekam Voinam pievērsties Ķengaraga policijas iecirkņa darbībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas