Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ķengaraga reindžers izveidojis interneta lapu, kur sniedz padomus

"Ķengaraga reindžers", kurš ar videonovērošanas kameru palīdzību fiksējis autozādzības savas mājas pagalmā, izveidojis savu interneta lapu, kur sniedz padomus, kā arī publicē citu cilvēku pieredzi.

Pirmo ierakstu viņš publicējis 29.novembrī. Tajā viņš raksta, ka šis ir viņa pagaidu interneta resurss, kurā drīzumā  varēsi atrast daudz informācijas no viņa personīgās pieredzes video novērošanas jomā, dažādus ieteikumus, tehnikas pielietošanu un uzstādīšanu, kā arī skatīties viņa un viņa domubiedru iesūtītus novērošanas video.

"Ja esi jau kādu garnadzi/likumpārkāpēju noķēris uz video vai foto, atsūti to, lai to varu nopublicēt šeit un tad mēs visi zināsim savus varoņus. …jo mēs visi gribam dzīvot drošībā!" aicina Ķengaraga reindžers.

Lapā jau atspoguļota kāda Gvido pieredze ar policiju.

TV3 raidījumam Nekā personīga Ķengaraga reindžers stāstīja, ka doma veidot šādu lapu radās, jo ir bijusi ļoti liela interese no cilvēkiem, kas arī vēlas uzstādīt dažādas sistēmas vai vismaz pieskatīt savus un kaimiņu īpašumus, taču viņiem nav iespējas atrast komerciāli neitrālu informāciju.

Savā lapā Ķengaraga reindžers arī norāda, ka video nokļūšana medijos bija "kāda centīga cietušā roku darbs", par ko viņš nav zinājis.

"Komentāros pie rakstiem biju arī pamanījis dažas dīvainu lasītāju piezīmes par to – kāpēc es sēžu klusām filmēju video nevis skrienu ar beisbola nūju ārā stāties tuvcīņā ar ļaundariem. Laikam neskrienu tāpēc, ka pēc vienas vai vairākām stundām pēc zagļu vizītes skraidīt pa ielu un vicināties ar beisbola nūju ir maz jēgas. Visos rakstos taču minēts, ka ieraksts notiek pats par sevi un es tik mēdzu brīdi no brīža pārskatīt notikušo aizvadītajā naktī. Ja kaut kas aizdomīgs redzams, tad informēju auto saimnieku(s) un ziņai piekomplektēju klāt arī video fragmentus," skaidro Ķengaraga reindžers.

Kā vēstīts, drīz pēc tam, kad publiski plašāk izskanēja informācija par Ķengaraga reindžeri, policijai izdevās aizturēt kādu autozagli šajā rajonā. Nekā personīga svētdien  vēsta, ka viņa iniciatīvai ir sekotāji - BMW kluba biedri ir piedalījušies policijas reidos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

Ķengaraga reindžera interneta lapa

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas