Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Keris: ārstu algām jābūt divas reizes lielākām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jā!
J
NOTEIKTI!
Jencis un Āvuls
J
Izskatās, ka Kera kungu pa brīžam kāds pamodina un palaiž ēterī. Tāpēc viņš nekad nezin, kur atrodas.
Anna
A
Vari būt droša, ka ar šīm apkopēju algām lielākā daļa jau tinas un drīz arī aiztīsies pavisam. Ļoti ceru, ka drīz Latvija pāries uz maksas medicīnu pilnībā. Ceru, ka ārsti vienkārši atteiksies strādāt par šīm apkaunojošajām algām, un valstij nekas cits neatliks, kā pāriet uz maksas medicīnu 100%. Starp citu, Kera minētā summa ir par augstu. Ķirurgs valstī saņem vidēji 395 latus uz papīra par slodzi. Tas ir ap 300 ls uz rokas. Tā kā visi strādā vairāk, tad lielākajai daļai alga uz rokas ir ap 500 latiem. Tikpat, cik kurpniekiem, santehniķiem un Maximas krāvējiem, ja tie pacenšas 2 slodzes strādāt. Šajā situācijā ir vairāk nekā smieklīgi runāt par aplokšņu izskaušanu. Gribu redzēt kaut vienu no kliedzējiem, kuri gatavi mācīties 11 gadus neiedomājami sarežģītu un apjomīgu zinātni, tad katru dienu riskēt ar darbu, kas skar cilvēku dzīvības un saņemt... tikpatr cilvēki ar viszemāko izglītību, kas dara tā saucamo vienkāršo fizisko darbu. Turklāt, visi uz ārstiem rej, bet daudzi jau nemaz tās aploksnes neņem, dzīvo ar to nožēlojamo algu. Nesaprotu, kāpēc nenāk visi kopā un vienā dienā vienkārši neatsakās strādāt par tādu algu. Droši vien jau tāpēc, ka daudzi aploksnes tomēr ņem un viņiem tāpat ir labi. Skumji, ka tā.
Diennakts darbs jāaizliedz
D
"Ja personāls ir pārstrādājies, grūti veikt savus pienākumus, parādās problēmas ar veselību, darba kvalitāti - tā ir darba devēja atbildība, jāregulē slodzes" - šim nu gan vajadzētu piekrist. Tas nozīmē - ar likumu jāaizliedz 24 stundu grafiks, jo tikai robots ir spējīgs strādāt ar vienādu atdevi gan darba piektajā, gan 23. stundā, cilvēks - nekad. Cik adekvāti un kvalitatīvi slimniekam var palīdzēt tikko no miega "uzrauta" māsiņa, jo nav jau nekāds noslēpums, ka viņas darba laikā arī guļ /gluži tāpat kā sargi, dežuranti utt./, par ko, protams, saņem pilnu algu. Nu, ko, slimnīcu vadītāji - tā ir jūsu atbildība!
ōmiš
ō
Strādnieku algām arī vajadzētu būt 2x lielākām, tikai , kad jāmaksā vairāk par kādu preci, tad bļauj, ka dārgi. Bet ārstiem jau briesmīgi spiedīgi apstākļi :)
grieta
g
jā, piekrītu. tad, kad valsts to varēs atļauties un ārsti neko neņems pateicībās. a tagad, ja kas nepatīk - lai tik tinas prom un mācās strādāt godīgi!
krabis
k
Lūdzu precizējiet - t.i. ar pateicībām vai bez tām? Ja ar, tad es varētu piekrist, jo par pateicību daļu arī beidzot tiktu nomaksāti nodokļi.
md
m
Kerim jā'būt saīsinātam
emis
e
Pensijām jābūt 5 lielākām....pabalstiem 10 ....u.t.t. nodokļiem 10 mazākiem urāāāā... :_

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas