Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kleckins aktīvi iesaistījies LTV debašu plānošanā

Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdis Ābrams Kleckins tik aktīvi iesaistījies Latvijas Televīzijas (LTV) priekšvēlēšanu koncepcijas apspriešanā, ka pats pat zvanījis LU Sociālo un politisko pētījumu institūta direktoram Nilam Muižniekam un piedāvājis viņam vadīt priekšvēlēšanu debates, lai arī iesaistīšanās sabiedriskā medija satura veidošanā nav NRTP vadītāja kompetence.

N.Muižnieks Dienai apstiprina, ka Ā.Kleckins viņam zvanījis un «zondējis», vai viņam būtu interese vadīt LTV priekšvēlēšanu debates, taču N.Muižnieks atteicies. N.Muižniekam esot arī piedāvāts piedalīties sarunā par priekšvēlēšanu debatēm, kurā piedalījušies NRTP un LTV pārstāvji.

Likumā NRTP pamatuzdevumu un kompetenču aprakstā nav iekļauta šāda NRTP iesaistīšanās LTV satura plānošanā. Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes žurnālistikas studiju programmas vadītājai Andai Rožukalnei tas bija milzīgs pārsteigums, «jo pats Kleckins ir teicis, ka viņš saturā nevar jaukties». Šis ir LTV vadošā menedžmenta un galvenā redaktora kompetences  jautājums, teica mediju eksperte.

Ā.Kleckins stāsta, ka N.Muižnieka vārds «uzpeldējis» starp daudziem citiem LTV un NRTP pārstāvju sarunās par priekšvēlēšanu raidījumiem un cilvēkiem, kas tajās varētu piedalīties. LTV ģenerāldirektoru Edgaru Kotu šis cilvēks esot ieinteresējis. Tā kā Ā.Kleckins jau sen pazīstot N.Muižnieku, viņš lūgts iepazīstināt ar ekspertu. Kurš tieši minēja N.Muižnieka vārdu, NRTP vadītājs neatceras. Arī pats N.Muižnieks piedalījies vienā no sarunām, taču viņš teicis, ka nevēlas neko tādu vadīt.

Savukārt E.Kots norāda, ka ar NRTP vadītāju komunicējot par priekšvēlēšanu diskusiju raidījumiem. Pēc vairākkārtējas pārjautāšanas E.Kots atklāj, ka N.Muižnieka kā potenciāla debašu vadītāja kandidatūra izskanēja no Ā.Kleckina. Tā kā E.Kots esot zinājis N.Muižnieka telefona numuru, viņš esot lūdzis NRTP priekšsēdim ar viņu sazināties. Tomēr E.Kots neuzskata, ka tā Ā.Kleckins aicinājis N.Muižnieku vadīt debates. Tā esot bijusi tikai tikai taustīšanās jeb «aprunāšanās — kā būtu, ja būtu». Cilvēkus 10 debašu raidījumu cikla vadīšanai uzrunājot LTV1 direktore Baiba Šmite un LTV1 informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme. E.Kots neesot informēts par to, ka Ā.Kleckins būtu runājis ar vēl kādiem potenciālajiem LTV priekšvēlēšanu debašu vadītājiem.

Citus apspriestos kandidātus, kas varētu vadīt vai piedalīties diskusijās, Ā.Kleckins atturas minēt. «Neuzskatu par vajadzīgu lietišķas sarunas publiskot, tas nepieder pie lietas,» saka NRTP vadītājs. Viņš gan uzskata, ka vadītājs var būt ne vien žurnālists, bet arī profesionālis, citādāk varot sanākt, ka saruna notiek par visu ko un ne par ko. Viņaprāt, šiem cilvēkiem jāatbilst divām prasībām — jābūt kompetentiem un nebūtu «jāvelk uz vienu pusi», bet gan jāmēģina tikt skaidrībā ar problēmu Viņš gan vairākkārt uzsvēra, ka šie jautājumi ir LTV ziņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas