Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kleckins: ķīniešu valodas kursi NELP locekļiem bija lietderīgi

Ķīniešu valodas kursi, kurus apmeklēja divi Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļi pirms brauciena uz Ķīnu, ir ieguldījums attiecību veicināšanā ar Ķīnu, norāda Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins. Jau vēstījām, ka NEPLP pērn diviem darbiniekiem apmaksājusi ķīniešu valodas kursus dalībai semināros Ķīnā, lai gan ķīniešu valodas zināšanas nebija nepieciešamas, secināts Valsts kontroles (VK) veiktajās pārbaudēs.

Kursos bija nepieciešamas angļu un krievu valodas prasmes."Padome šobrīd aktīvi attīsta attiecības ar Ķīnu. Esam uzņēmuši viņu pārstāvjus pie sevis un viņi uzaicināja mūsu pārstāvjus. Mums vajadzēja parādīt vismaz kaut kādu līmeni ķīniešu valodas prasmē, lai attīstītu attiecības. Man nav ne mazāko šaubu, ka tie daži desmiti latu par kursiem nav izmesta nauda par kontaktiem mūsdienās. Īpaši, ja to var panākt, tērējot nebūtisku summu, kas padomes dzīvē neko nemaina, bet var nest labumu nākotnē, protams, ka tas bija jādara. Kursi bija vajadzīgi. Attiecību rezultāts ir atkarīgs no tā, cik labi attiecības tiek sagtavotas," skaidro padomes priekšsēdētājs. Pērn septembrī padomes priekšsēdētāja Ābrams Kleckins izdeva rīkojumu diviem padomes locekļiem apmaksāt ķīniešu valodas kursus Rīgas Stradiņa universitātē 160 latu apmērā, lai darbinieki varētu doties uz komandējumu Ķīnā, ziņo BNS.

Komandējumi uz Ķīnu notikuši, pirms kursi bija pabeigti, secināts VK ziņojuma 106.punktā.

Padomes locekļi kursus apmeklējuši no 20.septembra līdz 8.oktobrim, neskatoties uz to - šī gada janvārī darbinieki turpināja apmeklēt ķīniešu valodas kursus.
VK darbinieki secinājuši - apmaksājot ķīniešu valodas kursus, NEPLP ir nelietderīgi izlietojusi valsts budžeta līdzekļus.

Ā. Kleckins noliedz, ka kursi apmeklēti pēc brauciena uz Ķīnu.”Es nezinu, kā Valsts kontrole to konstatēja, taču kursu apmeklējums bija tieši saistīts ar braucienu uz Ķīnu,” tā padomes priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas