Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

KNAB darbinieks pārsūdz sodu par izmeklēšanas traucēšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) finanšu nodaļas vadītājs Aldis Vindačs vērsies Administratīvajā rajonā tiesā ar prasību atzīt par prettiesisku un atcelt viņam piemēroto disciplinārsodu — mēnešalgas samazināšanu uz pusgadu. Prasības pieteikums tiesā iesniegts 27.augustā, tas ir pieņemts, un ierosināta lieta, Dienu informēja tiesas pārstāve Evita Elliņa.

Par ko A.Vindačs sodīts, KNAB preses dienesta atbilde bija lakoniska: "Viņš nav ievērojis kriminālprocesa veikšanai pilnvarotās amatpersonas prasības." Ar Dienu runāt nevēlējās arī pats A.Vindačs. No neoficiāliem avotiem zināms, ka disciplinārsods A.Vindačam piemērots par izmeklēšanas darbību traucēšanu KNAB pazudušās naudas kriminālprocesā. Šogad aprīlī pēc zādzības atklāšanas aizdomās turētā KNAB bijušā darbinieka Jāņa Imša darba kabinetā ieradās prokurore, lai veiktu kratīšanu. A.Vindačs, kuram ar šo kriminālprocesu nebija nekāda saistība, ar savu rīcību traucējis izmeklētājiem veikt nepieciešamās darbības. Tā kā kopā ar J.Imšu vienā kabinetā sēdēja arī A.Vindačam pakļauta grāmatvede, finanšu nodaļas vadītājs uzstājis, ka bez viņa ziņas šajā telpā nekas nedrīkst notikt. Lai A.Vindaču nomierinātu, tikusi iesaistīta gan ģenerālprokuratūras vadība, gan tā brīža KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs, kurš ar padoto sazinājās pa telefonu. "Zināmā mērā mani pārsteidza viņa rīcība. Tajā situācijā absolūts noteicējs bija prokurors. Saskaņā ar likumu, bija nozīmēta arī persona, kas pārstāvēja biroju," A.Loskutovs joprojām ir neizpratnē par A.Vindača aktivitātēm. Pēc notikušā pret A.Vindaču tika ierosināta disciplinārlieta, kurā viņam piemēroja sodu — par 10% aptuveni uz pusgadu samazināta alga. Vairāki avoti, kas nevēlējās izpaust savu vārdu, Dienai norādīja, ka A.Vindačs arī agrāk izrādījis interesi par KNAB veiktajām darbībām, kas nav saistītas ar viņa tiešo pienākumu veikšanu. Kādēļ A.Vindačs uzsākto disciplinārlietu uzskata par nepamatotu, komentēt nevēlējās arī viņa advokāts Viktors Tihonovs. Viņa klients savulaik bija arī KNAB izziņas nodaļas priekšnieks Ilmārs Bode, kuru 2005.gadā A.Loskutovs atbrīvoja no amata par atrašanos darbavietā apreibinošu vielu reibumā. I.Bode šo lēmumu pārsūdzēja tiesā, uzvarēja un tika atjaunots amatā. Šīs lietas dēļ sākās A.Loskutova konflikts ar ekspremjeru Aigaru Kalvīti (TP) un KNAB šefs nopelnīja savu pirmo disciplinārlietu. 2007.gada martā I.Bodi no amata atbrīvoja atkārtoti par valsts noslēpumu saturošu ziņu izpaušanu saistībā ar Vidzemes priekšpilsētas tiesnešu Irēnas Poļikarpovas un Beatrises Tāleres kukuļošanas lietu. Nesen tiesā nonākusī Ventspils mēra Aivara Lemberga lieta liecina, ka, iespējams, I.Bode nopludināja izmeklēšanas informāciju arī no citām krimināllietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas